2.300 kişiyle başladı, sabahın köründe toplanıyor! 8 saat altın avlıyorlar, 10 farklı bölgeye yayıldı

2.300 kişiyle başladı, sabahın köründe toplanıyor! 8 saat altın avlıyorlar, 10 farklı bölgeye yayıldı

Sabahın erken saatlerinde tarlaya gelen 2300 kişi ağaç dallarından tek tek topluyor kazancı ise yüz güldürüyor. Türkiye'nin en büyük Tarım İşletmesi TİGEM, 10 farklı bölgede 31.939 dekarlık alanda 300.000'den fazla ağaçta hasat işlemlerine devam ediyor. Türkiye'nin altın avı herkese kazandırıyor. İşte tüm detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM), Ceylanpınar Tarım işletmesinde 2300 işçi ile fıstık hasadına başladı. Toplamda 10 farklı bölgede 31.939 alanda 300 binden fazla fıstık ağacı bulunurken bu yıl verimin yüksek olması üreticinin de yüzünü güldürüyor. Havanın serin olduğu sabah saatlerinde bahçeye gelen işçiler günde 8 saat çalışarak evlerine dönüyor. İşte tüm detaylar…

FABRİKAYA YOLCULUK BAŞLIYOR

İşçilerin topladığı fıstıklar kamyonlara yüklendikten sonra fabrikaya doğru gönderiliyor. Burada işlenen fıstıklar daha sonra pazarda satışı çıkarılıyor. Verimin yüksek olması nedeniyle yevmiye ile fıstık toplayan işçilerden İskender Kaska, “Mahsulümüzü topluyoruz. Şu anda işçilerimiz sahanın içerisinde fıstıkları topluyorlar. Biz de topladıkları fıstık çuvallarını alıp tırlara yüklüyoruz. Hayırlısıyla Urfa’ya gönderiyoruz. Mahsulümüz bu sene çok iyi, inşallah gelecek seneler de iyi olacak” dedi.

CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİNDE FISTIK HASADI BAŞLADI - Ekonomi - ONTÜRK TV

İşçilerin çalışma sürecini kontrol eden Salih Ergin, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün bu yıl fıstık hasadına başladığını söyledi. Fıstık verimi ve kalitesini çok güzel olduğunu dile getiren Ergin, çalışan işçilerin de bu durumdan memnun olduğunu söyledi. Milli Servet olarak görülen fıstıkların hasat işleminde işçilerin de özenli olduğu belirten İsmail Emek, “Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Urfa Fıstığının 2024 hasadına bugün başladık. TİGEM’in genelinde 2 bin 300 işçi ile işbaşı yaptık. Şu anda bulunduğumuz bölgede yaklaşık 650 işçi ile işbaşı yaptık. Maşallah bu yıl işçinin de fıstığın da yüzü gülüyor. Biz bu yılı bereket yılı diyebiliriz çünkü gerçekten verim, rekolte çok iyi, mükemmel. Tabi milli servet olduğu için işçi de biraz daha hassasiyet gösteriyor. Çok memnunuz” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN