7 Kasım saat 22:00'de hazır olun! Uçuşa geçecek... Tuna Kaya elinde altın, gümüş, dolar olanları uyardı

7 Kasım saat 22:00'de hazır olun! Uçuşa geçecek... Tuna Kaya elinde altın, gümüş, dolar olanları uyardı

7 Kasım saat 22:00'de hazır olun! Ünlü ekonomist Tuna Kaya, tarih ve saat vererek konuştu! Elinde altın, gümüş, dolar olanları uyardı...

ABD Merkez Bankası (Fed), Kasım ayı faiz kararını açıklamak üzere geri sayıma geçti. Küresel finans piyasaları, bu önemli kararı büyük bir merakla beklerken, yatırımcıların gözleri de özellikle Eylül ayında yapılan son toplantıda alınan faiz indirimi kararında. Bu karar, yatırımcıların dikkatini Kasım ayına odaklamış durumda.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED Yarın Ne Kadar Faiz İndirimi Yapacak? Dev Anket Sonuçları Açıklandı! - Bitcoin Sistemi

Kasım toplantısı, 6-7 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Faiz kararı ise 7 Kasım Perşembe günü Türkiye saatiyle 22.00’de kamuoyuna duyurulacak. Yatırımcılar için hayati önem taşıyan bu karar, piyasalar üzerinde büyük dalgalanmalara yol açabilir. Fed’in önceki faiz indirimi kararları, özellikle döviz ve altın piyasalarında önemli hareketlilikler yaratmıştı.

FED’İN GELECEK FAİZ POLİTİKASINA DAİR BEKLENTİLER

FED faiz kararını açıkladı

Eylül ayında yapılan açıklamalara göre, Fed yetkilileri önümüzdeki iki toplantıda toplamda 50 baz puanlık bir faiz indirimi planlıyor. Bu indirimlerin her toplantıda 25 baz puan olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Piyasalardaki beklentiler de bu yönde şekillenmiş durumda; FedWatch verilerine göre, Kasım ayında 25 baz puanlık bir indirim olasılığı %65 olarak değerlendiriliyor.

2024 YILINDA ALTIN VE GÜMÜŞ YÜKSELİŞTE

Popüler Analist Wyckoff'tan Altın ve Gümüş Fiyat Öngörüsü - Kriptokoin.com

Ekonomist Tuna Kaya, ABD’nin faiz kararlarının yatırımcılar açısından kritik bir rol oynadığını belirterek şu değerlendirmeleri yaptı: "2024 yılının ilk çeyreğinde Amerika, faiz indirimlerine başlayacak ve bu durum piyasalarda risk alma iştahını artıracak. Özellikle riskli varlıklar olan kripto para birimleri ve ABD borsaları daha fazla ilgi görecek."

Kaya, ayrıca, "Faiz getirisi olmayan gümüş ve altındaki yukarı yönlü hareketlerin devam etmesini bekliyoruz. Amerika'da faizlerin düşmesiyle birlikte, faiz cazibesini yitiren yatırımcılar altın ve gümüş gibi güvenli limanlara yönelecek. Bu nedenle, 2024 yılı altın ve gümüşün kazançlarını artıracağı bir yıl olacak" şeklinde konuştu.

Not: Bu haber kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN