Bu insanlar genetiklerindeki problem nedeniyle dikkat çekiyorlar

Bu insanlar genetiklerindeki problem nedeniyle dikkat çekiyorlar

Dünya üzerinde 7 milyarı geçkin insan bulunuyor. Bu kadar çok insan içinde genetik değişikliğe maruz kalmış insanlarda bulunuyor. İşte onlardan bazılarına haberimizde yer verdik...

Genetik kodlar anne ve babadan çocuklarına aktarılıyor. Anne veya babalarının genlerinde ya da kromozomlarında herhangi bir bozukluk, hastalık ya da farklılık olan bebeklerin ise DNA yapılarında “mutasyon” denilen değişiklikler meydana geliyor. İşte genetik olan kişilerden bazıları;

1.jpg

ELF KIZI

Bu muhteşem kadın, cildinin ve saçının pigmentinin olmadığı ve dolayısıyla beyaz göründüğü bir durum olan albinizmden muzdariptir. Kapsamlı araştırmalara göre, bir kişinin fiziksel sağlığı üzerinde hiçbir etkisi yoktur, sadece görünüşlerini etkiler. Albinizmli kişilerin görme ve işitme bozukluklarından muzdarip olabileceği göründüğünden, durumun bazı olumsuz yönleri vardır.

2-001.jpg

YÜZÜNÜN SADECE BİR TARAFINDA ÇİL OLAN ADAM

Çiller. Bazıları onları istiyor, bazıları sahip ve keşke olmasaydı diyorlar. Bazıları tarafından gerçek bir güzellik işareti olarak görülen bu özellik, genellikle yüzün her yerinde bulunur. Ancak bu adamın çilleri, yüzünün yalnızca sol yarısını kaplıyor gibi görünüyor. Yüzünün sağ tarafında tamamen çil yok.

3.jpg

SAKALLI BİR KADIN

Yukarıdaki resimdeki kadın Hannam Kaur, uzun süredir kendini sevmeyi ve kendine özgü özelliğini benimsemeyi öğrenmiştir. Polikistik over sendromu adı verilen bir durum, bazı erkeklerden bile daha fazla sakal çıkmasına neden olur. Bir kadın vücudunun neye benzemesi gerektiğinin yeniden tanımlanmasını savunuyor, bu da çoğu insandan farklı göründüğünüzde uğrunda savaşmak için mantıklı bir şey gibi görünüyor.

4.jpg

3 PARMAKLI KADIN

Bu kadın, sadece 3 parmağı olmasına neden olan nadir bir durumla dünyaya geldi. Genellikle uzaylılarla ilişkilendirdiğimiz bu özellik son derece nadirdir. Ektrodaktili olarak bilinen durumun dünyadaki bebeklerin %0,01'ini etkilediğine inanılıyor.

5.jpg

SÜPER UZUN BACAKLAR

İsveçli bu model, benzersiz genetik özelliğinden bir modelleme kariyeri yaptı: aşırı uzun bacakları. Bacakları 101 cm ölçülerindedirler ve gerçek bir göz alıcıdırlar. O da gençliği boyunca kendisine düşen adil zorbalık payıyla uğraşmak zorunda kaldı, ama o zamandan beri kendini olduğu gibi sevmeye başladı.

6.jpg

SON DERECE SİYAH OLAN KADIN

Senegal'den gelen bu model, gerçekten eşsiz bir cilt tonuyla doğdu. Bir durumun nedeni değil, sadece genetik piyangonun ona dağıttığı ten rengi. Ten rengimizi düzenleyen pigmente atıfta bulunan “Melanin Tanrıçası” lakabını almıştır.

7.jpg

BOWİE GÖZLERİ

Bu nispeten yaygın durum, yaklaşık 5 kişiden 1'inde değişen derecelerde ortaya çıkar. Anizokori olarak adlandırılır. Bu, sizi diğerlerinden farklı kılan benzersiz bir özellik, çünkü birbirinden bu kadar farklı gözleri olan birini ne sıklıkla görüyorsunuz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN