Biberin tadına bakmadan acı mı diye anlamanın basit yolu! Şefler bu yöntemle hemen anlıyor

Biberin tadına bakmadan acı mı diye anlamanın basit yolu! Şefler bu yöntemle hemen anlıyor

Biberin acı olup olmadığını anlamak aslında bu kadar kolaymış. Mutfaklarda sıkça kullanılan tüyolar yemek yaparken de hayat kurtarıcı bir görev üstleniyor. Usta şefler biberin acı olup olmadığını tam da bu yöntemi kullanarak anlıyor. Biberin acı olup olmadığını anlamanın püf noktası…

Biberin içerisinde bulunan kapsa isim adlı kimyasal bileşen bibere acılığını veren bir madde olarak biliniyor. Biberlerin acı olup olmaması yalnızca içerisinde bulunan maddeye değil türüne ve yetişme koşullarına bağlı olarak da değişiklik göstermektedir. Usta şefler biberin acı olup olmadığını bu yöntemle anlıyormuş.

BİBERİN ACI OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Biberin acılığını anlamak için biberin dışına dikkatli bir şekilde bakmanız gerekiyor. Biberlerin rengi, dokusu çoğunlukla acılık konusunda önemli ipuçlarını da beraberinde getirmektedir. Koyu renkli ve parlak bir renge sahip olan biberler çoğunlukla acıdır. Biberin uç kısmındaki yeşil sapın varlığı da acılık konusunda en önemli göstergeler biridir.

4 adımda biberinizin acı olup olmadığını anlayabilirsiniz! Şefler bakın nasıl anlıyorlarmış

TADINA BAKILABİLİR

Biberin acılığını anlamak için şefler çoğunlukla tatma yöntemini kullanmaktadır. Ancak acı sevmeyenler için bu yöntem pek de iç açıcı görünmüyor. Bu yöntem ile kesin sonucu ulaşabileceğiniz gibi biberi keserek içindeki tohumların beyaz zarları da kontrol edilmektedir. Bu tohumlarda biberi acılığı veren kapsa isim bileşeni bulunur. Eğer o kısımda çekirdeğin fazla olduğunu görüyorsanız bu da biberin acılığına işarettir.

4 adımda biberinizin dilinden anlayın! Acı biber nasıl anlaşılır? - Haber 7 YAŞAM

ACI BİBERİN FAYDALARI NELERDİR?

B6 vitaminine sahip olan acı biber göz hastalıklarına karşı son derece etkilidir.Bunun yanı sıra seratonin salgılanmasını artırarak uykusuzluk sorununun giderilmesine de destek olur. Acı pul biber detoks etkisine sahip olurken vücutta bulunan ödemin ve gazların atılmasına da destek sağlar.

Lif açısından zengin bir içeriğe sahip olan acı biberler bağırsak sağlığını desteklerken sindirim sistemine iyi gelerek kabızlığında önüne geçmiş olur. Acı biberler bağırsak sağlığını koruyarak kolon kanseri ve parkinson gibi hastalıklara karşı da koruma kalkanı oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN