Olimpiyat oyunlarında rahatlığıyla gündem olan Yusuf Dikeç'ten sitem: Geçen sene elimden silahımı alanlar...

Olimpiyat oyunlarında rahatlığıyla gündem olan Yusuf Dikeç'ten sitem: Geçen sene elimden silahımı alanlar...

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, başarılarını geçen yıl silahını elinden alanlar hariç herkese armağan ettiğini belirterek, 2028’de altın madalya hedeflediğini açıkladı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, başarısını derin duygularla değerlendirdi. Dikeç, “Geçen sene silahımı elimden alanlar ve buna sessiz kalanlar hariç herkese bu başarımı armağan ediyorum” dedi.

Atış tekniği ve doğal yaklaşımıyla sosyal medyada büyük ilgi gören Dikeç, TGRT Haber canlı yayınına katılarak, “Dışarıdan rahat görünüyor olabilir ama içimizde fırtınalar kopuyor” ifadelerini kullandı. 85 milyon kişinin dualarıyla mücadele ettiklerini ve altın madalyayı 2028’de kazanma hedefiyle yola çıktıklarını belirtti. Dikeç, "Bu kadar konuşulacağını tahmin etmiyordum" dedi ve teçhizat kullanmaktan kaçınmasının kendi tercih olduğunu, bunun yerine yeteneğiyle yarışmayı seçtiğini söyledi.

Dikeç, başarılarının uzun bir emeğin sonucu olduğunu ve bu süreçte yaşadıkları zorlukları da paylaştı: “24 yılın emeği var burada. İlk başladığım yıllarda Avrupa’da, dünyada finale kalmak bile büyük bir başarıydı. Artık olimpiyat ikinciliğine üzülür hale geldik. Geçen yıl silahımı aldıklarında pes etmedik ve bu madalyayı onlara armağan ediyorum.”

Dikeç, atış sırasında gözlük veya özel ayakkabılar gibi teçhizat kullanmamış olmasıyla ilgili, “Olimpiyatlar, insanların yeteneklerini sergilediği bir arena. Kendi yeteneğimle atmak istiyorum, öyle de yapıyorum. Sonunda madalya nasip oldu” dedi. Yarışmayı 0.7 puan farkla kaybettiklerini belirterek, "Vücudu dengede ve stabil tutmak önemli. En küçük salınım bile büyük fark yaratabiliyor" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN