Yusuf Dikeç'in 13 yıl önceki fotoğrafı ortaya çıktı: Gözlüksüz ve ekipmansız altın madalya

Yusuf Dikeç'in 13 yıl önceki fotoğrafı ortaya çıktı: Gözlüksüz ve ekipmansız altın madalya

Paris 2024 Olimpiyatları'nda eli cebinde duruşuyla dünya gündemine oturan ve ülkemize gümüş madalya kazandıran milli sporcumuz Yusuf Dikeç'in 13 yıl önceki fotoğrafı ortaya çıktı. Dikeç'in ISSF Dünya Kupası'nda gözlüksüz ve ekipmansız altın madalya kazandığı öğrenildi.

2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye, atıcılık branşında ilk kez madalya kazanarak tarih yazdı.

9757768.jpg

Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, 10 metre havalı tabanca karma kategorisinde gümüş madalyayı Türkiye'ye kazandırarak büyük bir başarıya imza attılar.

9787952.jpg

RAHAT DURUŞU DÜNYA GÜNDEMİNE OTURDU

Olimpiyatlarda rakiplerinin özel mercekler, göz kapağı ve kulak korumalarıyla donatıldığı bir yarışmada, 51 yaşındaki milli sporcumuz Yusuf Dikeç, sadece gözlüğüyle ve bir eli cebinde şekilde hedef tahtasına nişan aldı. Dikeç'in bu rahat ve özgüvenli duruşu, dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

000.jpg

Dikeç hakkında sosyal medya platformu X’te 330 bini aşkın övgü dolu paylaşım yapıldı. Japonya'da fenomen haline gelen Dikeç'e "Masrafsız amca" lakabı takılırken, ikon haline gelen atışını temsilen birçok karikatür ve illüstrasyon çizim yapıldı.

12313213.jpg

'GÖRÜNÜŞÜMÜZ RAHAT OLABİLİR AMA İÇİMİZDE FIRTINALAR KOPUYOR'

Gümüş madalya ile Türkiye'ye dönen Dikeç, rakiplerinin kullandığı bazı teçhizatları neden kullanmadığını şu sözlerle açıkladı:

9781186-001.jpg

"Görünüşümüz rahat olabilir ama içimizde fırtınalar kopuyor. Yüreğimiz patlayacak gibi oluyor. Bunu hissettirmemeye çalışıyoruz. İki göz açık attığım için ekipmanla çok fazla rahat edemiyorum. İnsanın kendi yeteneğini ön plana çıkarması gerekiyor. Ben bu inançtayım. Dünya basınının konuşması bizi de mutlu ve motive ediyor. Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Şaşırdım. Bu sene kotayı biraz geç almıştım. 2024'te ilk 5 veya 7'nin içindeydim. Kotadan sonra madalya aldık. Bu madalyayı 85 milyon adına, Türkiye adına aldık. Bu, bir ekip işi. Tiyatro gibi herkesin bir rolü var. Rolünü iyi oynadığın zaman sonuçta ortaya güzel bir şey çıkıyor. Elimizden geleni yaptık ve ortaya bir başarı çıktı."

9781188.jpg

13 YIL ÖNCEKİ FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Olimpiyat altını bu kez elinden kaçan Yusuf Dikeç, daha önce Uluslararası Atıcılık Sporu Federasyonu (ISSF) Dünya Şampiyonası, ISSF Dünya Kupası ve Avrupa Atıcılık Şampiyonası'nda birçok altın madalya kazandı.

9781192.jpg

Dikeç'in 2011 yılında katıldığı ISSF Dünya Kupası'nda ekipmansız bir şekilde altın madalya kazandığı fotoğrafı yeniden gündeme geldi.

İşte Dikeç'in 13 yıl önceki fotoğrafı:

5465465.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN