Paris Olimpiyatları’nda ilk günün ardından: Şevval İlayda Tarhan'dan tarihi başarı

Paris Olimpiyatları’nda ilk günün ardından: Şevval İlayda Tarhan'dan tarihi başarı

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan görkemli açılış törenin ardından olimpiyat heyecanı tüm hızıyla başladı. Olimpiyatlar'ın ilk günü birbirinden heyecanlı anlara sahne oldu. Türkiye'de Salih Yıldız, bronz madalyayı kaçırdı. Şevval İlayda Tarhan ise tarihi bir başarıya imza attı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde mücadele eden milli judocu Salih Yıldız, bronz madalya maçını kaybederek organizasyonu beşinci tamamladı.

Champ de Mars Arena'da gerçekleştirilen judo müsabakalarında Salih Yıldız, erkekler 60 kilo son 16 turunda Jamaikalı Ashley McKenzie, çeyrek finalde de Gürcistanlı Giorgi Sardalashvili'yi mağlup etti.

salih.jpegSalih Yıldız

Yarı finalde ev sahibi ülkeden Fransız Luka Mkheidze'ye yenilerek finali kaçıran Salih Yıldız, bronz madalya maçı için Japon Ryuju Nagayama ile karşılaştı.

Milli sporcu, Nagayama'ya mağlup olarak olimpiyatları beşinci sırada bitirdi.

FERHAT VE ADEM FİNALDE

Adem Asil

Artistik cimnastikte erkekler elemelerinde milli sporcularımızdan Adem Asil halka aletinde beşinci olarak, Ferhat Arıcan ise paralel barda yedinci olarak finale yükseldiler. Adem Asil 4 Ağustos'ta halka ve Ferhat Arıcan 5 Ağustos'ta paralel barda alet finallerinde yarışacak.

ŞEVVAL İLAYDA'DAN TARİHİ BAŞARI

sevval.jpeg

Atıcılıkta kadınlar 10 metre havalı tabanca elemelerinde milli sporcumuz Şevval İlayda Tarhan 10m Havalı Tabanca elemelerinde 577 puanlık derecesiyle 7. olarak bu disiplinde finale kalan ilk sporcumuz oldu. Final 28 Temmuz Pazar günü TSİ 13.00'te düzenlenecek. Erkekler 10 metre havalı tabancada ise İsmail Keleş 577 puanla 10'uncu, Yusuf Dikeç ise 576 puanla 13'üncü olarak Oyunları tamamladı.

Şevval İlayda Tarhan, atıcılıkta kadınlar 10m havalı tabanca finalinde madalya mücadelesi verdi.

Atıcılıkta kadınlar 10m havalı tabanca finalinde mücadele eden sporcumuz, organizasyonu yedinci olarak tamamladı.

HATİCE VE KAAN ÜST TURDA

ht.jpeg

Boksta Hatice Akbaş kadınlar 54kg ilk turunda Büyük Britanyalı rakibi Charley Davison'u 3-2 yenerek ikinci tura yükseldi. Son 16 karşılaşması 30 Temmuz Salı günü yapılacak. Kadınlar 60 kilo son 32 maçında Gizem Özer İtalyan rakibi Alessio Mesiano’ya yenilerek Oyunları tamamladı. Erkekler Kaan Aykutsun ise 80 kiloda son 32 maçında İtalyan rakibi Salvatore Cavallaro'yu 4-1 yenerek son 16’ya yükseldi. Kaan Aykutsun son 16’da 30 Temmuz'da Kübalı Arlen Lopez Cardona ile karşılaşacak.

ELİS ÖZBAY ÇEYREK FİNALDE!

Kürekte kadınlar tek çifte kategorisinde repesaj mücadelesine çıkan sporcumuz, serisini ikinci sırada bitirdi ve çeyrek finale yükseldi.

krk-copy.jpg

PARİS'İN İLK ALTINLARI ÇİN'E GİTTİ

cin.jpeg
Aquatics Centre'da gerçekleştirilen kadınlar 3 metre senkronize tramplen müsabakalarında Yani Chang ve Yiwen Chen'den oluşan Çin takımı, 337.68 puanla ilk sırayı aldı.

Sarah Bacon ve Kassidy Cook'tan oluşan ABD takımı 314.64 puanla gümüş madalya kazandı.

Büyük Britanya için yarışan Scarlett Mew Jensen-Yasmin Harper ikilisi, 302.28 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Atıcılkta 10 metre havalı tüfek karışık takım müsabakalarında da madalyalar sahiplerini buldu.

Lihao Sheng-Yuting Huang'dan oluşan Çin takımı, Güney Koreli Hajun Park-Jihyeon Keum ikilisine 16-12'lik üstünlük kurarak altın madalyaya uzandı.

Güney Kore'nin gümüş madalya kazandığı kategoride Islam Saptayev-Alexandra Le'nin temsil ettiği Kazakistan, Almanya'yı 17-5 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

FRANSA'NIN İLK ALTINI GELDİ

fr-001.jpeg

Ev sahibi Fransa, turnuvanın ilk altın madalyasını 7’li rugby turnuvasında kazandı. Erkekler 7'li ragbi finalinde ev sahibi Fransa, Rio 2016 ve Tokyo 2020 Olimpiyat şampiyonu Fiji'yi mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN