Tuğrul Türkeş'ten gezi tutuklularına ziyaret

Tuğrul Türkeş'ten gezi tutuklularına ziyaret

AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğrul Türkeş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gezi Parkı protestoları nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezası onanan iş insanı Osman Kavala ve tutuklu bulunan diğer sanıkların da benzer şekilde ziyaret edildiğini belirtti.

Türkeş, Gezi Parkı protestolarıyla bağlantılı olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezası onanan iş insanı Osman Kavala'yı ziyaret edildiğini açıkladı.

Tuğrul Türkeş’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Gezi Parkı Davası” tutuklu sanıklarının ziyaretleri hakkında bilgi verdi. Açıklamaya göre, Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ın ziyaretleri Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilirken; Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden’in ziyaretleri ise Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılmıştır. Ziyaretlerin 31 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirildiği belirtildi.

TÜRKEŞ'TEN YARDIM VE KATKILARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR MESAJI

Tuğrul Türkeş, ziyarete ilişkin açıklamasında, sürecin yürütülmesinde destek veren isimlere teşekkür etti. Türkeş, “Bu süreçte yardımlarını ve katkılarını esirgemeyen Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç ve Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Ramazan Can’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Bakan ve Bakan Yardımcısı'nın destekleri, ziyaretlerin gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynadı.

Türkeş sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamalara yer verdi;

“Gezi Parkı Davası” Tutuklu Sanıklarının Ziyaretlerinin Gerçekleştirilmesine İlişkin Açıklama Daha önceden yapmak arzusunu belirttiğimiz ve yapılacağına ilişkin duyurusunu ilan ettiğimiz Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ ın ziyaretleri Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ nda; Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden’ in ziyaretleri Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ nda 31.07.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte yardımlarını ve katkılarını esirgemeyen Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç ve Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Ramazan Can’ a teşekkür ederiz."

NELER OLMUŞTU?

Tuğrul Türkeş, Gezi Davası'ndan tutuklu bulunan Osman Kavala ve diğer isimlerle görüşme talebini Adalet Bakanlığı'na ilettiğini ancak henüz bir yanıt alamadığını açıklamıştı. Türkeş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a tepki göstererek, hak arayışlarına engel olunmaması gerektiğini vurgulamıştı.

Tuğrul Türkeş, yaptığı açıklamada, "Başvuruyu tarafsız bir şekilde yönetmesi gerekirken tam tersine dosyayı sümenaltı etmeye yönelik açıklama, değerlendirme yapma cihetine gitmiştir. Kanaatimce bu, doğru bir yaklaşım değildir" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN