Türkeş ve Tunç arasındaki 'Kavala' gerilimine hukukçu Çalıkuşu'ndan değerlendirme: Bazı bakanlıklar MHP’ye daha yakın olabilir

Türkeş ve Tunç arasındaki 'Kavala' gerilimine hukukçu Çalıkuşu'ndan değerlendirme: Bazı bakanlıklar MHP’ye daha yakın olabilir

Hukukçu Figen Çalıkuşu, AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arasındaki "Osman Kavala" gerilimini değerlendirerek, Cumhur İttifakı'nda bir çatlak olduğunu ve bazı bakanlıkların MHP'ye daha yakın olabileceğini belirtti.

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala'yı ziyaret talebi, Cumhur İttifakı içinde gerilime yol açtı. Yaşanan kriz, hukukçu Figen Çalıkuşu tarafından değerlendirildi. Çalıkuşu, bu gerilimin Cumhur İttifakı içindeki bazı çatlakları ve bakanlıkların yönetimi konusundaki tartışmaları gün yüzüne çıkardığını belirtti.

ZİYARET TALEBİ VE TEPKİLER

Türkeş'in Osman Kavala'yı ziyaret etme isteği, ittifak ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından sert bir şekilde eleştirildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkeş’i bu talebinden vazgeçmeye davet ederek, “Tuğrul Türkeş’i; Türklük düşmanlarını sevindirecek ve Kavala açısından 'Senin eylemlerini onaylıyorum' anlamına gelecek teşebbüsünden vazgeçmeye davet ediyoruz” şeklinde sert bir açıklama yaptı.

Figen Çalıkuşu: Süleyman Soylu iltisak kılıcının ucunda - Gazikent27 - Son Dakika HaberlerHukukçu Figen Çalıkuşu

Öte yandan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Türkeş'in ziyaret talebini yedi gün boyunca bekletmesi de krizin başka bir boyutunu oluşturdu. Türkeş, bu gecikmeye tepki göstererek, "Her gün onlarca tutuklunun ziyaret edilmesi hususunda Bakanlığa müracaatlar yapılıp bunlar gün içerisinde sonuçlandırılırken, bahse konu talebimiz karşılığında Sayın Adalet Bakanımızın davanın içeriği ile alakalı açıklamaları şık ve yerinde olmamıştır. Adalet Bakanı hak arayışlarına engel olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

FİGEN ÇALIKUŞU: TÜRKEŞ 15 TEMMUZ YARGISIYLA YENİ KARŞILAŞIYOR

Hukukçu Figen Çalıkuşu, Osman Kavala krizi üzerinden Cumhur İttifakı'ndaki iç gerilimleri değerlendirdi. Çalıkuşu, Tuğrul Türkeş'in bu durumla karşılaşmasının 15 Temmuz sonrası Türkiye'sinde yaşanan hukuksuzluklarla yeni tanışması anlamına gelebileceğini belirtti. Çalıkuşu, "Sayın Türkeş Adalet Bakanıyla, 15 Temmuz yargısıyla, o hukuk zihniyetiyle yeni mi tanışıyor acaba? Bu ülkede adalet çığlıkları atıldı. Nice insanlar cezaevinde öldü. Cezaevleri hala hasta tutuklularla, bastonlu yaşlılarla, kanser hastalarıyla dolu. Türkiye'de tüm bunlar duyulmaz oldu. Birçok hukuksuzluk görülmez oldu. Hepsinde bir Adalet Bakanı vardı ve aynı anlayış, Tuğrul Türkeş'i böyle bir değerlendirmeye alabildi" dedi.

'KRİPTO BAKANLIKLARDAN BİRİ OLABİLİR'

Çalıkuşu, ayrıca Adalet Bakanlığı’nın MHP’ye yakın olabileceğine dair iddialarda bulundu. "İttifak sürecinde AKP'den hiçbir bakanlık talep etmeyen MHP'nin, bunun yerine bürokraside yerleşmeyi tercih ettiğini zannediyorduk. Sahiden de görünürde hiç bakanlığı yok. Ama belki de biz öyle zannediyoruz. Kripto bakanlıklardan birisi Adalet Bakanlığı olabilir mi?” diyerek, MHP’nin bürokrasi üzerinden etkisini artırdığını ve bazı bakanlıklar üzerinde gizli bir kontrol mekanizması kurmuş olabileceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN