Tuğrul Türkeş’ten Gezi açıklaması: Hukuksuzluğa karşıyım, oğlum da eylemlere katıldı

Tuğrul Türkeş’ten Gezi açıklaması: Hukuksuzluğa karşıyım, oğlum da eylemlere katıldı

AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Davası’ndaki tutukluları ziyaret edeceğini açıklamasının ardından AK Parti ve MHP tarafından eleştirilmişti. Türkeş, 10 gün içinde ziyareti gerçekleştireceğini belirtirken, oğlunun öğrenciyken Gezi olaylarına katıldığını da söyledi ve hukuksuzluğa itiraz ettiğini vurguladı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davası tutuklularını ziyaret edeceğini açıklarken, AK Parti ve MHP arasındaki tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Türkeş, oğlunun Gezi eylemlerine katıldığını belirtip, hukuksuzluğa itiraz ettiğini vurguladı ve MHP'nin Gezi Parkı eylemlerine destek vermemesi gerektiğini savundu.

Türkeş, Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a, cezaevindeki tutukluların mutlu beklentileri olduğunu söyleyerek, Cumhur İttifakı'nın etkilenmemesi için ziyaret izni verilmediğini düşündüğünü ifade etti. Türkeş, yargıya ilişkin tasarrufların bir grubun etki alanına müdahale sayıldığını ve AK Parti’de bu konuda bir problem olacağını sanmadığını belirtti.

'ARKADAŞLARIYLA BİRLİKTE BARİKAT KURMUŞLAR'

Türkeş, MHP'nin Gezi Parkı eylemlerine destek vermesi gerektiğini düşünen bazı parti üyelerine karşı çıkarak, kontrol edilemeyen bir hareketin içinde yer almamaları gerektiğini savundu. Oğlu Uğur'un Gezi eylemlerine katıldığını ve arkadaşlarıyla birlikte barikat kurduğunu belirten Türkeş, masumane protestolarla terör örgütlerinin eylemlerini ayırmak gerektiğini söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, hukuksuzluğa itiraz ettiğini, Osman Kavala ve diğer tutukluların adil yargılanmadığını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinin Gezi Parkı davasına ilişkin tutumundan rahatsız olmadığını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN