Adalet Bakanlığı’ndan geri adım: Türkeş’in Gezi Parkı tutuklularını ziyaretine onay

Adalet Bakanlığı’ndan geri adım: Türkeş’in Gezi Parkı tutuklularını ziyaretine onay

Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı Davası tutuklularını ziyaret için Adalet Bakanlığı'nın şifahen onay verdiğini duyurdu.

AK Parti Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı Davası tutukluları Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater'i ziyaret edeceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkeş, Adalet Bakanlığı'nın ziyaret için "şifahen (sözlü olarak)" onay verdiğini belirtti. Türkeş, ziyaretin en kısa zamanda gerçekleştirileceğini ifade etti.

Tuğrul Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı "Gezi Parkı Davası tutuklu sanıklarının ziyaret konusu" başlıklı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Adalet Bakanlığı tarafından vaki müracaatımıza şifahen onay verilmiştir. Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

BAKAN TUNÇ'A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Tuğrul Türkeş, Gezi Davası'ndan tutuklu bulunan Osman Kavala ve diğer isimlerle görüşme talebini Adalet Bakanlığı'na ilettiğini ancak henüz bir yanıt alamadığını açıklamıştı. Türkeş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a tepki göstererek, hak arayışlarına engel olunmaması gerektiğini vurgulamıştı.

'BAŞVURUM SÜMENALTI EDİLDİ'

Tuğrul Türkeş, yaptığı açıklamada, "Başvuruyu tarafsız bir şekilde yönetmesi gerekirken tam tersine dosyayı sümenaltı etmeye yönelik açıklama, değerlendirme yapma cihetine gitmiştir. Kanaatimce bu, doğru bir yaklaşım değildir" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN