Dua Lipa’nın tuzlu dondurma tarifi! Külah külah yediriyor

Dua Lipa’nın tuzlu dondurma tarifi! Külah külah yediriyor

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olan dondurma, evde yapıldığında hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif sunuyor. İşte, sadece 20 dakikalık bir hazırlık süresiyle yapabileceğiniz Dua Lipa’nın ev yapımı vanilyalı dondurma tarifi!

Malzemeler (1 orta boy dondurma kabı için):

• 200 ml yüzde 3,3 yağlı süt (soğuk)
• 400 ml yüzde 35 yağlı krema (2 paket, soğuk)
• 120 gr şeker (yaklaşık 1su bardağından biraz az)
• 2 paket vanilin
• 1 pınçır tuz
• 1 limonun kabuğu rendesi

Teknik:

1. Malzemeleri Soğutun: Süt ve kremanın ne kadar soğuk olursa o kadar iyi olduğunu unutmayın. Bu nedenle, tarife başlamadan bir gece önce bu malzemeleri dolaba koyun.
2. Buz Hazırlığı: Büyük ve tercihen metal bir kap alın. Bu kabın yarısını buzla doldurup 5-6 kaşık tuzla karıştırın. Bu işlem, buzların daha da soğumasını sağlar.
3. Dondurma Makinesi Hazırlığı: İçine koyacağınız metal kap, büyük kabın yarı çapında olmalıdır. Küçük kabı büyük kabın ortasına yerleştirin ve arada kalan boşluğa soğuk su ekleyin. Böylece dondurma makineniz hazır hale gelecektir.
4. Karıştırma İşlemi: Tüm malzemeleri küçük kaba alıp bir el blenderıyla yaklaşık 8-10 dakika boyunca karıştırın. Karışım kalın kalın çizgiler oluşturup dondurma bazınız iyice soğuyunca üzerini streç filmle kapatıp buzluğa gönderin.
5. Buzlukta Bekleme: Buzlukta 3 saat bekledikten sonra karışımı bir kez daha blenderdan geçirin. Dilerseniz bu aşamada kaba alabilirsiniz; ancak bir 3 saat daha bekleyip tekrar karıştırırsanız dondurmanın dokusu daha kadifemsi olur.
6. Dinlendirme: Son olarak, dondurmayı hava geçirmeyen bir buzluk kabına alıp en az 12, ideal olarak 24 saat dinlendirin.

Dondurmaya Birazcık tuz ekleyerek lezzetini tamamlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN