Yeni komuta kademesi: YAŞ kararları açıklandı

Yeni komuta kademesi: YAŞ kararları açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile 30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olmak üzere 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

2024 yılı Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) Toplantısı, 01 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli general, amiral ve albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik durumları ele alındı. Alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ile resmiyet kazandı.

30 Ağustos 2024'ten İtibaren Geçerli Olacak Değişiklikler:

TERFİLER

23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe terfi ettirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Korgeneraller Levent Ergün ve Metin Tokel Orgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Koramiral Kadir Yıldız Oramiralliğe, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneraller Tevfik Algan ve Gültekin Yaralı Korgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümamiraller Mustafa Kaya ve Yalçın Payal Koramiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu Korgeneralliğe terfi etti.

Tuğgenerallerden İlker Görgülü, Erman Kiraz, Mustafa Köksal, Ferat Vural, Ahmet Gülmüş, Rıfat Dönel, İlhan İstanbullu, Yusuf Diker ve Zeynel Abidin Ergünbaşı Tümgeneralliğe; Tuğamirallerden Serhat Sözbir, Mehmet Emre Sezenler, Mevlüt Savaş Bilican ve Recep Erdinç Yetkin Tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneraller Mete Kuş ve Sadık Uygur Tümgeneralliğe terfi ettirildi.

34 general ve amiralin görev süresi bir yıl, 455 albayın görev süresi ise iki yıl süreyle uzatıldı.

EMEKLİLİKLER

2 general yaş haddi nedeniyle 01 Eylül 2024'ten itibaren, 29 general ve amiral ise kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2024'ten itibaren emekliye sevk edildi.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi bir yıl uzatıldı.

Bu düzenlemelerle birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla 327 olacak. Yeni komuta kademesinin göreve başlamasıyla birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta yapısında önemli değişiklikler hayata geçirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN