Ünlü şirket onlarca çalışanı kapı önüne koydu! Adını duymayan yoktu, kriz dev firmayı da vurdu

Ünlü şirket onlarca çalışanı kapı önüne koydu! Adını duymayan yoktu, kriz dev firmayı da vurdu

Ünlü bir firma son zamanlarda yaşadığı finansal krizlerden dolayı onlarca çalışanının işine son verdi. İş dünyasında günde olan bu olay duyanları şaşırttı. Birçok kişinin bildiği bu firma da ekonomik krizin kurbanı olacak gibi duruyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Flört uygulamaları sektöründe tanınmış bir isim olan Match Group Inc, yaşadığı finansal kriz nedeniyle çalışanlarının yüzde 6'sını işten çıkarma kararı aldı. Şirketin, popüler flört uygulaması Tinder'daki ödeme yapan kullanıcı sayısındaki düşüşün ardından bu adımı attığı belirtiliyor.

KRİZ SEBEBİ: TİNDER'DA ABONELİK GELİRLERİNDEKİ DÜŞÜŞ

Match Group, Tinder'da yaşanan abonelik gelirlerindeki yüzde 8'lik azalma nedeniyle işten çıkarmalara yöneldi. Ayrıca, Hinge, Plenty of Fish ve OKCupid gibi diğer flört platformlarının sahibi olan şirket, işten çıkarmaların Hakuna adlı canlı yayın uygulamasının kapatılması ve bazı flört uygulamalarındaki canlı yayın özelliklerinin kaldırılmasının bir sonucu olduğunu duyurdu.

yeni-proje-1-003.jpg

TİNDER'IN DURUMU VE RAKİPLERİN ARTIŞI

Tinder, ücretli kullanıcı sayısındaki bu düşüşe rağmen dünya genelinde en popüler arkadaşlık platformlarından biri olmaya devam ediyor. Ancak, rakip platformlardan Bumble'ın ücretli abone sayısında yaşadığı artış, Tinder üzerinde ek bir baskı oluşturuyor.

yeni-proje-004.jpg

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: ABONELİKLERDE DÜŞÜŞ VE İYİLEŞME İŞARETİ

Match Group, Salı günü hissedarlara gönderdiği mektupta, aboneliklerdeki son düşüşün bir önceki çeyrekteki yüzde 9'luk azalmadan "iyileşme" gösterdiğini belirtti. Şirket, işten çıkarmalarla birlikte mali durumunu dengelemeyi ve uzun vadeli büyüme hedeflerini korumayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN