DEM Parti'den halay tutuklamalarına tepki: Davul zurnayı getirir, Meclis bahçesinde çekeriz

DEM Parti'den halay tutuklamalarına tepki: Davul zurnayı getirir, Meclis bahçesinde çekeriz

DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Siirt’te halay çektikleri için tutuklanan kadınlara tepki göstererek, halayın iktidara karşı bir direniş biçimi olduğunu ve gerekirse Meclis bahçesinde halay çekeceklerini söyledi.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde bir düğünde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine gözaltına alınan 4 kadın tutuklandı.

DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM Genel Kurulu’nda tutuklamalara tepki gösterdi. Koçyiğit, halay çekmenin hükmet karşı direnme olduğunu söyledi.

Koçyiğit’tin, konuşması esnasında gelen bir eleştiri sonrası “Vallahi Meclis bahçesine davul zurnayı getiririz, halayı çekeriz. Vallahi Genel Kurul’da çekerim” dedi.

Koçyiğit’in konuşması şöyle:

Şenlik’te de halay çektiğimiz gibi cezaevinde de halay çekiyoruz. Halay çekmek bu iktidara karşı bir direniş yönetimi. 12 Eylül’de ıslıklarla direndik. Bütün zulümlere karşı zılgıtlarla direndik. Bugün de bu iktidara karşı halayımızla, türkülerimizle direneceğiz. Kafamızın tepesini attırmayın. Vallahi Meclis bahçesine davul zurnayı getiririz, halayı çekeriz. Vallahi Genel Kurul’da çekerim. Çok iyi halay çekiyorum, çok iyi halay başıyım. Yeter artık” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN