CHP'den 'Emek Mitingi': Geçim olmazsa seçim olur

CHP Genel Başkanı Özel, Gebze'de 'Emek Mitingi' düzenledi. Mitingde konuşan Özel, "Asgari ücrete en az enflasyon kadar zam istiyoruz. 25 bin liranın altındaki ücreti kabul etmiyoruz. Geçim olmazsa seçim olur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Özgür Özel, Gebze'de düzenlenen 'Emek Mitingi'nde konuştu. 'Geçinemiyoruz' sloganı ile gerçekleşen mitingde Özel, işçi, emekli ve çiftçilerin sorunlarına değindi. Özel, birçok başlıkta iktidara çözüm çağrısında bulundu.

'GÜVENCESİZLİĞE ALIŞIN DİYORLAR, ALIŞMAYACAĞIZ'

Özel'in konuşmasından satır başları şöyle:

1kapak.jpg

"Bugün ülkede gelir adaletsizliği en üst noktaya çıktı. Bugün Türkiye'de en zengin yüzde 20, bütün varlıkların yüzde 81'ini alıyor. En yoksul yüzde 20 sadece 0.5'ini alıyor.

Sokaklar, meydanlar bizimdir. Güvencesizliğe alışın diyorlar, alışmayacağız. Refah payını almak emekçinin hakkıdır.

Söz veriyorum, emekli maaşı 1 asgari ücret olana kadar durmayacağız.

Adaletli bir vergi sistemi istiyoruz. Maaşlar hesaplama yüzünden ay ortasında erimeye başlıyor.

ASGARİ ÜCRETE EN AZ ENFLASYON KADAR ZAM

Asgari ücret verildiği günden bugüne neredeyse 4 bin lira kaybetti, bugünkü 17 bin lira o günkü 13 bin lira.

Asgari ücrete en az enflasyon kadar zam istiyoruz. 25 bin liranın altındaki asgari ücreti asla kabul etmiyoruz.

500 BİN ÇİFTÇİ TARIMI BIRAKTI

Bugün Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçilerin de kulağı burada. Tarlalar teker teker satılıyor. 500 bin çiftçi tarımı bıraktı. Her 4 gençten 3'ünün çiftçi maaşlı işte. Bu çiftçiler geçinemedikleri gibi yaratılan sıkıntı büyük bir gıda enflasyonuna neden oluyor.

1kapak-004.jpg

Bir yılda işsiz kişi sayısı 1 milyon 200 bin kişi arttı. Resmi işsizlerin yüzde 90'ı işsizlik sigortasından yararlanamıyor.

GEÇİM OLMAZSA SEÇİM OLUR

Biri çıkmış '4 yıl seçimsiz bir dönem', biri çıkmış 'Erken seçim istemek hainliktir' diyor. Bu meydandan şu sesi duyun, 'Geçinemiyoruz.' Size uyarım şudur: Geçim olmazsa seçim olur.

GRİ LİSTEDEN ÇIKILINCA BUNU BAŞARI GİBİ ANLATIYORLAR

Gri listeden çıktığımızı ilan ettiler. Sanki gri liste Ecevit'ten, Özal'dan, Demirel'den kalmış gibi anlatıyorlar. Bugün güç bela gri listeden çıkılınca bunu başarı gibi anlatıyorlar. Gri liste dediğin Burkina Faso'dur, Suriye'dir. Kara para cennetinin olduğu ülkelerdir. Bunu başarı diye anlatanlara yazıklar olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN