Arabası olanlar dikkat, bu ücretten kaçış yok! Bankalar mecburi tuttu: Hesaptan otomatik çekiyor

Arabası olanlar dikkat, bu ücretten kaçış yok! Bankalar mecburi tuttu: Hesaptan otomatik çekiyor

Araba almak için banka kredisine başvuranlara bankalardan yeni bir dayatma ortaya çıktı. Bu durum vatandaşı isyan ettirirken, artık hesaptan otomatik çekim bile başladı. İşte detaylar…

Banka kredisiyle alınan araçlarda kasko poliçelerini bankadan yaptırma zorunluluğu vatandaşı isyan ettiriyor. Bazı bankalar araç kredisi kullanan müşterilerin kasko poliçesini kendileri kesmek için şartlar getiriyor.

Müşteri dışarıdan fiyat almak istediğini belirttiğinde ise “kredi vermeyiz” tehdidiyle karşı karşıya kalıyor. Bunun sonucunda ise dışarıda 18.000 TL’ye yapılabilecek kasko poliçesi bankada 24.000 TL’ye kesiliyor. Poliçeyi yenileme dönemi geldiğinde ise banka müşteriye haber dahi vermeden poliçeyi yenileyerek kredi kartı ya da hesaptan para çekerek işlemi tamamlıyor.

BANKA POLİÇEYİ MECBUR TUTTUĞU İÇİN YAPTIRDI

Türkiye Gazetesi’nden Kaan Zenginli’nin haberine göre, geçen sene bir bankadan araç kredisi kullanan Hüseyin Yörür, bankanın krediyi kullandırması için kasko poliçesini zorunlu kıldığını söyleyerek, “O dönem 2023 model aracım için geçen yıl banka benden 19.000 TL kasko poliçe ücreti aldı. O dönemde farklı sigorta şirketlerinden daha uygun teklif almıştım. Fakat banka poliçeyi mecbur tuttu ve yaptırdık. Yenileme dönemi geldiği zaman kendi isteğimle farklı bir sigorta şirketinden yaptıracağımı söyledim fakat bunu reddettiler. “Krediyi geri çağırırız” gibi bir tutum gösterdiler. Bu sefer de 22.000 TL ücret çıkardılar. Başka bir sigorta şirketiyse aracımın kasko poliçesi için 15.000 TL teklif verdi” ifadelerini kullandı.

arabasi-olanlara-kasko-dayatmasi-1.jpg

TÜKETİCİLER KASKO KONUSUNDA ÖZGÜRDÜR

Konuyla ilgili tüketici derneklerinden yapılan açıklamada, "Sigorta poliçelerinde serbest piyasa kuralları geçerli olması nedeniyle, tüketiciler istedikleri acente ve şirketten kasko yaptırma özgürlüğüne sahiptir. Aksi durumlarda mahkemeye başvurma hakları vardır" bilgisine yer verildi.

Hukukçular ise, "Bankalar kredi kullandırdığı aracın başına gelebilecek hasar durumlarında kendilerini garantiye almak adına kasko poliçesini zorunlu tutuyor. Bu yasal bir durum. Ancak ‘benden yaptıracaksın' diye bir zorunlulukta bulunamazlar. Tüketici bunu kabul etmeyip, istediği ve uygun gördüğü acenteden poliçesini kestirip bankaya mail yoluyla ya da elden ulaştırabilir" diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN