Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatlarında 2,07 milyar dolar azalma

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatlarında 2,07 milyar dolar azalma

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı bir haftada 2 milyar 71,46 milyon dolar azaldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan son verilere göre, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatında belirgin bir azalma kaydedildi. 28 Haziran ile sona eren haftada, bir önceki hafta 165 milyar 162,2 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı, 163 milyar 90,80 milyon dolara geriledi.

Bu düşüş, toplamda 2 milyar 71,4 milyon dolarlık bir azalmaya işaret ediyor.

GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERDE DÖVİZ MEVDUATI EĞİLİMLERİ

Gerçek kişilerin döviz mevduatlarında da azalma görüldü. Bir önceki haftaya göre 441,50 milyon dolar azalan gerçek kişilerin döviz mevduatları, 100 milyar 479,40 milyon dolara düştü. Tüzel kişilerin döviz mevduatları ise daha keskin bir düşüş yaşadı. Tüzel kişilerin döviz mevduatı, 1 milyar 630,10 milyon dolar azalarak 62 milyar 611,30 milyon dolara indi.

PARİTE ETKİSİ VE DÖVİZ MEVDUATINDAKİ DEĞİŞİMLER

Yurt içi yerleşiklerin parite etkisinden arındırılmış toplam yabancı para mevduatı da azalma gösterdi. Parite etkisinden arındırıldığında, toplam yabancı para mevduatı 1 milyar 636 milyon dolar azaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN