Duştan sonra saçlarınızı çitilemeyin! Nemi gitsin diye yapıyoruz ama... Saçlara çok büyük zararı çıktı

Duştan sonra saçlarınızı çitilemeyin! Nemi gitsin diye yapıyoruz ama... Saçlara çok büyük zararı çıktı

Duştan sonra saçlarınızı çitilemeyin! Nemi gitsin diye yapıyoruz ama hiçbir faydası yok! Saçlara çok büyük zarar veriyor...

Duştan sonra saçlarınızı çitileyerek kurutmak, sandığınızın aksine, saçlarınıza ciddi zararlar verebilir. Dermatolog Ufuk Kavuzlu, saçların doğru kurutulması konusunda önemli uyarılarda bulundu.

SAÇ KURUTMANIN DOĞRU YOLU

Her evde bulunması gereken en iyi saç kurutma makineleri ve markaları - Teknoloji Haberleri

Duş sonrası saç bakımında yapılan en yaygın hatalardan biri, saçları çamaşır çitiler gibi havluyla sert bir şekilde ovalamaktır. Dr. Kavuzlu, saçların en savunmasız olduğu anın ıslak olduğu zamanlar olduğunu belirtiyor. Saçları kuruturken yumuşak ve mikrofiber bir havlu kullanmanın önemini vurgulayan Kavuzlu, şu tavsiyelerde bulunuyor:

  • Yumuşak Havlu Kullanımı: Saçlarınızı kurutmak için yumuşak, mikrofiber bir havlu tercih edin. Saçlarınıza nazikçe sararak fazla suyun emilmesini bekleyin.
  • Saç Kurutma Makinesi: Saçlarınızı kuruturken düşük ısılı bir saç kurutma makinesi kullanın. Fön makineleri yüksek ısıya sahip olduğu için sadece profesyonel kuaförler tarafından doğru bir şekilde kullanılmalıdır.

SAÇ SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ TAVSİYELER

Damaged Hair - Types & Causes & Repair Tips

Dr. Kavuzlu, saçların ıslak kalmasının ya da yanlış kurutulmasının saç kırılmasına ve dökülmesine yol açabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, saçları doğru yöntemlerle kurutmanın uzun vadede saç sağlığı için kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

  • Islak Saçın Tehlikeleri: Islak saç, kırılmaya ve dökülmeye daha yatkındır. Bu nedenle saçlarınızı mümkün olduğunca hızlı ve nazik bir şekilde kurutmalısınız.
  • Uzaktan Kurutma: Saç kurutma makinesini uzaktan tutarak saçlarınızı kurutun. Bu yöntem, saçların aşırı ısıya maruz kalmasını önleyerek sağlıklı kalmasını sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN