Bu kanser türü, bağışıklık güçlendirici ilaçla tedavi edilebilir! Bilimsel çalışmadan umut vadeden sonuç

Bu kanser türü, bağışıklık güçlendirici ilaçla tedavi edilebilir! Bilimsel çalışmadan umut vadeden sonuç

Bağırsak kanseri hastaları, kendi bağışıklık sistemlerini harekete geçirerek güçlendirecek bir ilaç kullanılarak, ameliyat veya kemoterapiye gerek kalmadan tedavi edilebilecek. İşte detaylar...

İmmünoterapi pembrolizumab adı verilen tedavi sonrasında tedaviyi alan hastaların kanseri iyileşti ve 10 kişiden 6'sının da ameliyata ihtiyacı kalmadı.

"SON DERECE ETKİLİ BİR TEDAVİ"

Ameliyat öncesi ilaçlı tedavi, çalışmadaki hastaların yarısından fazlasını iyileştirdi ve geri kalan tüm hastalarda hastalığın nüksetme riskini azalttı. Söz konusu ilaç, İngiltere'de hali hazırda diğer kanser türleri için de kullanılıyor.

T24'te yer alan habere göre, University College London'dan çalışma lideri Dr. Kai-Keen Shiu şunları söyledi: "Sonuçlarımız bunun, hastalığın erken bir aşamada iyileşme şansını artıran güvenli ve son derece etkili bir tedavi olduğunu gösteriyor."

"HAYATTA KALMA ŞANSI Yüzde 75'TEN YÜZDE 90-100E ÇIKIYOR"

Ameliyat tarihinden önce mucize ilaç tedavisini gören 33 hastanın yarısından fazlasının ameliyat tarihlerinden önce kanserden kurtulduğu açıklandı.

Dr. Kai-Keen, "Ameliyattan önce kanseri eritirseniz normalde hayatta kalma şansınızı üç katına çıkarırsınız. Şu anda ameliyattan sonra nüksetmeden 3 yıl boyunca hayatta kalma şansı yaklaşık yüzde 75, ancak bu tedavinin yüzde 90 ile 100'e yaklaşacağını umuyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN