WMO: Freddy Kasırgası "tarihin en uzun süren kasırgası" oldu

WMO: Freddy Kasırgası "tarihin en uzun süren kasırgası" oldu

Dünya Meteoroloji Örgütü , 2023 yılında Afrika'nın güneydoğu kıyılarını etkileyen Freddy Kasırgası'nın "tarihin en uzun süren kasırgası" olarak kayıtlara geçtiğini duyurdu. Kasırga, Şubat ve Mart aylarında bölgeyi 36 gün boyunca etkisi altında tutarak önceki rekoru kırdı.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 2023'ün Şubat ve Mart ayında Afrika'yı etkileyen Freddy Kasırgası hakkında ayrıntılı analizin sonuçlarını paylaştı.

Açıklamada, Freddy'nin "36 gün ile tarihin en uzun süren kasırgası" olarak kayıtlara geçerek yeni bir dünya rekoruna ulaşıldığı ifade edildi.

Uluslararası uzmanlar komitesi tarafından yapılan detaylı analizler sonucunda Freddy'nin 12 bin kilometreden fazla bir mesafe kat ederek dünya çevresinin yaklaşık yüzde 33'üne denk gelen bir yol aldığı belirlendi.

5sdg55sdg5sd5g.jpg

1994 yılında Orta Pasifik'te yaşanan John Kasırgası'nın 30 gün süren etkisiyle önceki rekoru elinde bulundurduğu hatırlatıldı.

Freddy Kasırgası'nın etkileri ise felakete neden oldu; Malavi'de 1200'den fazla kişi yaşamını yitirdi veya kayboldu, 2 binden fazla kişi yaralandı.

Mozambik'te de yaklaşık 1,3 milyon kişi kasırgadan olumsuz etkilenirken, 180'den fazla kişi de hayatını kaybetmişti. Freddy Kasırgası, Madagaskar'da da yaklaşık 200 bin kişiyi etkilemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN