Havalimanında kimyasal sızıntı paniği: Çok sayıda kişi rahatsızlandı

Havalimanında kimyasal sızıntı paniği: Çok sayıda kişi rahatsızlandı

Malezya'nın Kuala Lumpur Havalimanı'nda meydana gelen kimyasal gaz sızıntısı, çok sayıda kişinin rahatsızlanmasına neden oldu.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki uluslararası havalimanında meydana gelen kimyasal sızıntı olayı, büyük bir endişe yarattı.

Havalimanı yetkilileri, kimyasal gaz sızıntısından etkilenen yaklaşık 20 kişinin tedavi altına alındığını ve durumlarının stabil olduğunu bildirdi. Sızıntıdan etkilenenlerin tamamının havalimanı personeli olduğu ve çoğunun baygınlık ve baş ağrısı yaşadığı belirtildi.

KİMYASAL MADDESİ BELİRLENDİ: METİL MEKAPTAN

Olayın ardından yapılan incelemeler sonucunda sızan kimyasal maddenin uçak yakıtı üretiminde kullanılan yanıcı bir madde olan metil mekaptan olduğu tespit edildi. Bu kimyasal madde, güçlü bir kokuya sahip olup solunum yoluyla vücuda alındığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

ACİL DURUM TEDBİRLERİ ALINDI

Acil durum yetkilileri, havalimanındaki kalabalığı etkileyecek bir risk bulunmadığını açıkladı. Kimyasal madde uzmanlarının olay yerine gönderildiği ve gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Havalimanı yönetimi, uçuşların normal seyrinde devam ettiğini ve yolcuların güvenliğinin sağlandığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN