Bakan Fidan, bugün Mısır'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek

Bakan Fidan, bugün Mısır'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Mısır’a yapacağı resmi ziyaretle, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'nin planlanan Türkiye ziyaretine yönelik stratejik işbirliği toplantısının hazırlıklarını ele alacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati'nin daveti üzerine Mısır'ı ziyaret edecek.

Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'nin Türkiye ziyareti çerçevesinde yapılacak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının detaylarını görüşecek. Ziyaretin bir parçası olarak, El Ariş ve Refah sınır kapılarının da incelenmesi planlanıyor.

Bugün ve yarını kapsayan ziyarette; ikili siyasi, ekonomik, kültürel ilişkiler ve bölgedeki güncel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Bedr Abdulati; Mısır'da temmuz ayı başında kurulan hükümette Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı olarak görev aldı. Bakan Fidan, bu ziyarette mevkidaşı ile ilk resmi görüşmesini gerçekleştirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN