Son dakika... ATSO Başkanı Ali Bahar hayatını kaybetti, arkadaşı gözaltında!

Son dakika haberi... Antalya Kemer'de geçirdiği tekne kazası sonucu ağır yaralanan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, hayatını kaybetti. Bahar'ın tekneden düşen minderi almak için denize girdiği, teknede bulunan yakın arkadaşı M.S.Ç.'nin Ali Bahar'ı almak için geri manevra yaptığı sırada pervanenin Bahar'a çarptığı belirtildi. M.S.Ç. gözaltına alındı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı yapan Ali Bahar, teknede yaşadığı kaza nedeniyle ağır yaralandı. Bahar, marinaya gelen sağlık ekiplerince özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan Ali Bahar, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

ARKADAŞI GÖZALTINDA

Kazanın nasıl meydana geldiğiyle ilgili detaylar da ortaya çıktı. Ali Bahar'ın tekneden düşen minderi almak için denize girdiği, teknede bulunan yakın arkadaşı M.S.Ç.'nin Ali Bahar'ı almak için geri manevra yaptığı sırada pervanenin Bahar'a çarptığı belirtildi. Olayla ilgili Kemer Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, talimatı ile M.S.Ç. gözaltına alındı.

KAZADAN 6 DAKİKA SONRA SAĞLIK EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Kazadan 6 dakika sonra sağlık ekiplerinin müdahale ettiğini belirten Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Kemer'deki Yaşam Hastanesi'ne kaldırıldı ancak müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hakk'ın rahmetine kavuştu" dedi.

Çok üzüntülü olduğunu ifade eden Şahin, "Ali Bahar, Antalya'nın yetiştirdiği çok çalışkan, atılgan ve vizyon sahibi bir sanayicimizdi. Türk milleti çok değerli bir sanayicisini, Antalya da çok değerli bir evladını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

Kaza haberini alan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Sahil Güvenlik Yarbay Tolga Coşkun, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, eski ATSO Başkanı Davut Çetin'in yanı sıra çok sayıda iş insanı, STK başkanları, turizmciler hastaneye akın etti. Ali Bahar'ın cenazesi, yapılan işlemlerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

ALİ BAHAR KİMDİR?

Antalya Şarampol'de 1969 yılı doğan Ali Bahar, İlk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Bahar, Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi diplomasına da sahipti. Üniversite eğitiminin ardından bir Antalya firmasının Karaburun'daki otel inşaatında saha mühendisi, ilerleyen süreçte de şantiye şefi olarak çalışıp, vatani görevini yerine getirmek için Diyarbakır'a gitti.

Askerlik dönüşü inşaat mühendisliğini bırakıp ticaret hayatına atıldı. Babası İbrahim Bahar'ın geçmişte yapmış olduğu tavukçuluk, süt ürünleri ve soğutulmuş diğer et gıdaları sektöründe iş hayatına başladı. Organize Sanayi Bölgesi'nde, beyaz et, kırmızı et, hindi eti, süt ürünleri iştigal konularını içeren, 1200 ton kapasiteli, 12.500 m2 kapalı alanda faaliyet yürüten bir şirketi, Altınova'da 3000 m2 Süt Tesisi ayrıca Organize Sanayi Bölgesi'nde köfte ve döner fabrikası, Bahar Hindi, Bahar Süt Ürünleri, Danone, Polonez, Ülker İçim ve ayrıca ithal peynir dağıtımı içeren dağıtım şirketi bulunuyordu.

Soyadlarını verdikleri Bahar Grup bünyesinde 1995 yılından bu yana üretim yapıyorlardı. Ali Bahar, Bahar Gıda Grup, Bahar Gıda, Bah-Et, BHR Süt Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanıydı. Tüm bunların yanı sıra Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevlerini sürdürüyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN