Can Atalay'dan Reşit Kibar paylaşımı: Memleketine sahip çıkanlara selam olsun

Can Atalay'dan Reşit Kibar paylaşımı: Memleketine sahip çıkanlara selam olsun

Can Atalay, aylardır Artvin Hopa da bulunan ormanlık bölgeye yapılması planlanan mesire alanı projesine karşı çıkan Reşit Kibar’ın orman ihalesini alan şirketin çalışanı tarafından öldürülmesiyle ilgili sosyal medya hesabından mesaj yayınladı. Atalay, “Artvinliler, Hopalılar; birilerinin üç kuruşluk menfaati için telafisi imkansız yıkımlar peşinde olanlar karşısında ne dün boyun eğdiler ne bugün ne de yarın boyun eğmeyecekler" dedi.

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili olarak seçilen, ancak milletvekilliği düşürülen Can Atalay, Artvin Hopa'daki ormanlık alana yapılması planlanan mesire alanı projesine karşı çıkan Reşit Kibar’ın ormanlık ihalesini alan şirket çalışanı tarafından öldürülmesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

‘Memleketine Sahip Çıkmak İçin Canını Yitirenlere, Yaralananlara Selam Olsun!’

Atalay, Reşit Kibar’ın vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü paylaşarak, Artvin halkının her zaman topraklarında geri dönüşü olmayan yıkımlara karşı durduğunu söyledi

Atalay’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla şu şekilde:

Memleketine Sahip Çıkmak İçin Canını Yitirenlere, Yaralananlara Selam Olsun! Reşit Kibar’ın, toprağına, suyuna, ormanına velhasıl memleketine sahip çıktığı için bir silahlı saldırı sonucunda öldürüldüğünü üzülerek öğrendim. Başta ailesinin, köylülerinin ve yoldaşlarının acısını paylaşıyorum. Aynı saldırıda yaralanan Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu’ya acil şifalar diliyorum. Artvinliler, Hopalılar; birilerinin üç kuruşluk menfaati için telafisi imkânsız yıkımlar peşinde olanlar karşısında ne dün boyun eğdiler ne bugün ne de yarın boyun eğmeyecekler. Mücadelelerini selamlıyorum. Metin Lokumcu’dan Reşit Kibar’a anıları, iradeleri memleketin umududur. Anılarını ve mücadelelerini saygıyla selamlıyorum.”

KÖYLÜLERİN DİRENİŞİ ÖLÜMLE SONUÇLANDI

Artvin Hopa halkı aylardır yaptıkları eylem ve nöbetlerle ormanlık alana yapılması planlanan mesire alanı projesine karşı çıktı. Dün bölgedeki ormanlık alana yapılması planlanan mesire alanı projesine karşı çıkan köylüler ormana giren kepçeleri durdurmaya çalışırken köylülere karşı orman ihalesini alan şirketin çalışanı tarafından silahla ateş açıldı. Olayda Reşit Kibar hayatını kaybederken, Ersan ve Gökhan Koyuncu’da yaralandı.

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Reşit Kibar'ın cenazesi, Artvin Borçka'da toprağa verildi. Reşit Kibar'ın cenazesi, Hopa Merkez Camii'nde kılınan namazının ardından Çifteköprü Köyü'nde defnedildi.

Cenaze törenine Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Hopa Belediye Baskani Utku Cihan, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri, ailesi ve sevenleri katıldı.

Cenaze töreninden önce Hopa Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar Reşit Kibar’ın öldürülmesini protesto ettiler.

32c09adf-2522-4db3-8c50-ba1867d31ff5.jpeg

‘REŞİT KİBAR’IN CESARETİNİ YÜKLENDİK’

Halkevleri Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi Kamil Ustabaş, topraklarında madenle donatılmak istenen tüm alanları kurtarmak için mücadele edeceklerini vurgulayarak, Reşit Kibar’ın cesaretini örnek alacaklarını şu sözlerle ifade etti:

"Yaşam alanlarınızı savunmazsanız bedel ödersiniz. Reşit Kibar, şimdiden sonra yolumuza ışık olacak. Cankurtaran'ı, Artvin'i, madenle donatılmaya çalışılan bütün alanları kurtarmak için mücadeleye var mısınız? Yoksa Reşit'in gözü açık gider. Biz burada Reşit'i yıldızlara yolcu ediyoruz. Emin olun ki her mücadelemizde, her direnişimizde Reşit yanımızda olacak. Reşit'in başını öne eğmeyeceğiz. Bu memlekette tek bir ağaç kestirmeyeceğiz. Bu doğa alanlarının maden adı altında talan ettirmeyeceğiz. Biz şimdi çok daha cesuruz. Reşit Kibar'ın cesurluğunu yüklendik. Maden için doğamızı katletmeye gelenler şimdiden sonra daha çok düşünsün. Biz yanı başımıza Reşit'i alarak mücadele edeceğiz."

Protestoya katılan mesire alanına karşı direnişi sahiplenen ve Reşit Kibar’ın köylüsü olan Cavit Altunkaya, “Gelmeyin. Taş ocağı istemiyoruz, maden istemiyoruz. Bu burada kalmayacak. Reşit bizim için ölümsüzdür" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN