BAĞ-KUR'lulara sevindiren haber: Yeni prim gün sayısı belli oldu! O kişilere erken emeklilik fırsatı

BAĞ-KUR'lulara sevindiren haber: Yeni prim gün sayısı belli oldu! O kişilere erken emeklilik fırsatı

TBMM'de görüşülmesi planlanan yeni düzenlemeyle BAĞ-KUR prim gün sayısında radikal değişikliğe gidilmesi hedefleniyor. İşte, BAĞ-KUR yeni prim gün sayısı...

Mevcut düzenlemeyle emeklilik için gereken prim gün sayısı 9 bin olarak belirlenmişken yapılacak değişiklikle bu süre 7 bin 200 güne indirilecek.

Gercekgundem'de yer alan habere göre, yeni düzenleme, küçük esnaf ve çiftçiler için emeklilik yaşını 5 yıl öne çekecek ve BAĞ-KUR emeklilik şartlarını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile eşitleyecek. Bu değişiklikle birlikte yaklaşık 1 milyon küçük esnafın erken emekli olması bekleniyor.

Ayrıca düzenlemenin kapsamı genişletilirse, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında bulunan BAĞ-KUR'lular da 7 bin 200 gün ile emekli olabilecek.

PRİM GÜN SAYISI AZALTILACAK

Yeni düzenleme yürürlüğe girdiğinde, BAĞ-KUR prim gün sayısı 1 Mayıs 2008 sonrasında sigortalı olanlar için 9 bin gün olarak uygulanmaya devam edecek, ancak bu süre 7 bin 200 güne indirilecek. Yaş şartları ise kadınlarda 58, erkeklerde 60 olarak kalacak.

EYT'liler, eğer 9 bin günü doldurmamışlarsa ve 7 bin 200 gün prim ödemişlerse, yeni düzenleme çerçevesinde emekli olabilecekler. Fakat düzenlemenin kesin yürürlüğe giriş tarihi ve kapsamı konusunda henüz net bilgiler bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN