Kek yaparken kullanılan o malzeme meğer diş beyazlatmada kullanılıyormuş! Sararmış dişlerden kurtulmak mümkün

Kek yaparken kullanılan o malzeme meğer diş beyazlatmada kullanılıyormuş! Sararmış dişlerden kurtulmak mümkün

Güzel ve beyaz bir gülümsemeye hepimizin sahip olmak istesek de bunu elde etmek için oldukça zahmetli. Beyaz ve güzel bir gülümseme elde etmek için denenmiş doğru ve doğal yöntemler bulunuyor. Peki, sarı dişlerden nasıl kurtulabiliriz? İşte, evde dişleri beyazlatmanın kolay yolları...

Güzel bir gülümseme hepimiz için önemli. Sağlıklı, parlak ve bembeyaz dişlerle insanlara rahat bir şekilde gülebilmek isteriz. Sağlıkla parıldayan beyaz dişlerle ağız bakımına önem vermek, çekici ve özgüveni yüksek bir gülümsemeye sahip olmanı da sağlar. Herkesin doğuştan gelen bir diş rengi olsa da, dişleri birkaç ton daha beyazlaştırmak mümkün.

Haberturk'te yer alan habere göre, dişlerin sağlıklı olması kadar görünümleri de oldukça önemli. Dişlerin doğal görünümlü ve beyaz olması, sosyal hayat içerisinde sahip olunan özgüveni doğrudan etkiler. Dişler doğal görünümlerini çevresel ve fiziksel faktörler nedeniyle kaybedebilir. Kalıtsal olan fiziksel faktörler nedeniyle oluşan renk bozulması klinik ortamda özel olarak ilgilenilmesi gereken bir problem olabilir. Bu gibi durumlarda uzman bir diş hekiminden yardım alınması çok daha etkili bir çözüm yolu.

EVDE DİŞLER NASIL BEYAZLATILIR? DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

DİŞLERİNİZİ DÜZENLİ OLARAK FIRÇALAYIN

Bu neredeyse hepimizin bildiği bir yöntem olsa da, çoğumuz dişlerimizi düzenli olarak fırçalamıyoruz. Diş hekimlerine göre, sabah ilk iş olarak ve akşam yatmadan önce, son yemeğimizin üzerinden en az 30 dakika geçtikten sonra dişlerimizi fırçalamalıyız.

Ve her seferinde en az 2 dakika fırçalamalı, tüm bölgelere uygun oranda özen göstererek uygulamalıyız.

YAĞ ÇEKME

Yağ çekme, dişleri sarı renkten kurtarmanın basit ve doğal bir yolu. Basitçe ağzınıza 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı koyun ve dişlerinizin aralarına ve çatlaklarına girip çıkmasını sağlayın. En iyi sonuç için 15-20 dakika boyunca çekin.

SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENİN

Meyve ve sebzeler, gevrek ve aşındırıcı yapıları nedeniyle dişlerimizi doğal olarak beyazlatır. Bu yüzden bunlardan bolca tüketmeye özen gösterin.

Bunları yaparken dişlerinizi fırçalamayı da ihmal etmemelisiniz.

ELMA SİRKESİ KULLANIN

Az miktarda kullanıldığında, elma sirkesi dişleri beyazlatmada oldukça etkili olabilir. Basitçe 2 çay kaşığı elma sirkesini bir miktar su ile karıştırın. Daha sonra bunu gargara olarak kullanın.

LİMON, PORTAKAL VE MUZ KABUKLARINI KULLANIN

Limon, portakal ve muz kabuklarında d-limonen (tüm yenilebilir turunçgillerden elde edilebilen soğuk preslenmiş soyma yağlarında bulunan ana kimyasal bileşen) ve sitrik asit (limon asidi) bulunur; bu da onları dişleri beyazlatmak için çok faydalı kılar.

Kabukları birkaç dakika dişlerinize sürün, durulayın ve fırçalayın.

KABARTMA TOZU

Kabartma tozu doğal beyazlatma özelliklerine sahip, bu nedenle ticari diş macunlarında popüler bir bileşendir. Dişlerdeki yüzey lekelerini temizlemeye yardımcı olabilen hafif bir aşındırıcı.

Bu, dişlerinizi bir gecede beyazlatacak bir çözüm değil, ancak zamanla dişlerinizin görünümünde bir fark olduğunu fark edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN