Tasarruf yapıyoruz sanıyoruz ama elektrik faturasını katlıyormuş! Çamaşır yıkarken bu hayatı sakın yapmayın

Tasarruf yapıyoruz sanıyoruz ama elektrik faturasını katlıyormuş! Çamaşır yıkarken bu hayatı sakın yapmayın

Her evde bulunan çamaşır makinesini kullanırken yapılan ufak hatalar elektrik faturasını kabartıyor. Çamaşır yıkarken bu hatayı sakın yapmayın! Peki çamaşır makinesi nasıl daha az elektrik harcar? İşte çamaşır yıkarken yapılabilecek tasarruf yöntemleri...

Neredeyse her gün çalışan çamaşır makinelerini kullanımına dikkat etmezseniz elektrik faturanızı katlar. Eğer elektrik faturanızı düşürmek istiyorsanız işe evdeki beyaz eşyaları kullanımınızı gözden geçirerek başlayabilirsiniz. Peki çamaşır makinesi nasıl daha az elektrik harcar? İşte bazı yöntemler..

Günlük hayatın vazgeçilmez ev işleri arasında yer alan çamaşır yıkama, farkında olmadan yaptığımız bazı hatalar nedeniyle elektrik faturasında ciddi artışlara yol açabiliyor. Özellikle çamaşır makinelerinin sık kullanımı hem suyu ısıtması hem de yıkama işlemi sırasında enerji tüketmesi sebebiyle faturaların kabarmasına neden olabiliyor. Ancak, birkaç basit önlemle enerji tasarrufu sağlamak ve faturaları kontrol altında tutmak mümkün.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ NASIL DAHA AZ ELEKTRİK HARCAR?

Bu yöntemi kullandığınızda çamaşırlar kırışmayacak! Önlemek için...

İşte çamaşır yıkarken sık yapılan hatalar ve bunları önleyerek elektrik faturasında tasarruf sağlayabileceğiniz yöntemler:

1. MAKİNEYİ AŞIRI DOLDURMAK

Çamaşır makinesini ağzına kadar doldurmak, yaygın yapılan bir hata olarak öne çıkıyor. Makineyi aşırı doldurmak, çamaşırların yeterince temizlenmemesine ve makinenin fazla enerji harcamasına sebep oluyor. Bunun yerine, makineyi tam dolmayan bir seviyede çalıştırmak hem enerji verimliliğini artırır hem de daha etkili bir temizlik sunar.

2. DETERJAN MİKTARINI AŞIRIYA KAÇIRMAK

Daha fazla deterjan kullanmanın çamaşırları daha iyi yıkayacağını düşünmek, yanlış bir algıdır. Fazla deterjan kullanımı, hem çamaşır makinesinde beyaz lekeler bırakır hem de gereksiz yere enerji harcar. Tavsiye edilen miktarın biraz altında deterjan kullanarak, enerji ve deterjan tasarrufu sağlayabilirsiniz.

3. YANLIŞ PROGRAM VE SICAKLIK SEÇİMİ

Çamaşır makinesindeki su sıcaklığı ve program seçimi, enerji tüketimini doğrudan etkileyen bir diğer önemli faktördür. Kıyafet türüne uygun sıcaklık ayarlarını seçmek, gereksiz enerji harcamalarının önüne geçebilir. Örneğin, açık renkli giysilerle koyu renkli giysiler için farklı programlar kullanarak daha az enerji tüketimi sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN