Otizmli çocuğa şiddet: Eğitmen ve müdür gözaltında!

İstanbul'da bir spor okulunda otizmli çocuğa şiddet uygulandığına dair görüntüler infial yarattı. Bakanlık, şahsın gözaltına alındığını ve yargı sürecinin takipçisi olacaklarını açıkladı. Emniyetin yaptığı açıklamada ise eğitmen dışında okul müdürünün de gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

İstanbul'daki bir otizm eğitim ve spor okulunda görevli bir şoförün, otizmli bir öğrenciyi darp ettiği görüntüleri, sosyal medyaya düşmüştü. Bu görüntüler kamuoyunun tepkisini çekerken, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, İstanbul'da otizm spor kulübünde otizmli genci darbeden kişinin gözaltına alındığını ve yargı sürecinin yakın takipçisi olunacağını bildirdi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyeti, otizmli çocuğun okulda darp edildiğine dair görüntüler hakkında bir duyuru yaptı. Emniyet, çocuğu darp eden eğitmen ve okul müdürünün gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 03 Eylül tarihinde saat 17.15 sıralarında Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesinde bulunan ve özel gereksinimli çocuklarımıza eğitim veren bir okulda meydana gelen olayla ilgili olarak; okulda bulunan özel gereksinimli çocuklara şiddet uygulandığı ve bu görüntülerin sosyal medyada yayınlandığı belirlenmiş, olayla ilgili inceleme başlatılmıştır. İnceleme ve tanık beyanları neticesinde; olayı gerçekleştirdiği belirlenen eğitmen F.B. ve olaya göz yumduğu değerlendirilen okul müdürü E.U. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheliler tahkikat işlemlerinin akabinde kasten yaralama suçundan adli makamlara sevk edilmiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN