Kılıçlı yemini okutan Teğmen Ebru Eroğlu'nun komutanına verdiği yanıt: Yaptığımdan pişman değilim

Kılıçlı yemini okutan Teğmen Ebru Eroğlu'nun komutanına verdiği yanıt: Yaptığımdan pişman değilim

Kara Harp Okulu birincisi Teğmen Ebru Eroğlu, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attıkları için ve subay yemini ettikleri için pişman olmadığını okul komutanına açıkladığı iddia edildi. Eroğlu’nun komutanına, "Biz Atatürkçüyüz. Hiçbir cemaat ve tarikatla ilgimiz olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim" dediği ileri sürüldü.

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Kara Harp Okulu Komutanı'nın, mezuniyet töreninin ardından kılıçlarını kaldırıp "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan ve ardından yemin metnini okuyan teğmenleri çağırıp, "Neden böyle bir şey yaptınız? Herkes bu olayları konuşuyor. Yapmamalıydınız" dediğini iddia etti. Üçok'un iddiasına göre; dönem birincisi olan ve tartışma yaratan yemin metnini okutan Teğmen Ebru Eroğlu, komutanına, "Biz Atatürkçüyüz. Hiçbir cemaat ve tarikatla ilgimiz olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim" yanıtını verdi.

Sözcü'ye konuşan emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçlarını kaldırıp "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan ve ardından yemin metnini okuyan teğmenlere ilişkin değerlendirmede bulundu. Üçok, Kara Harp Okulu Komutanı'nın, tartışmaların ardından, dönem birincisi Ebru Eroğlu ve dereceye giren diğer teğmenleri odasına çağırdığını belirtti.

Üçok'un açıklamaları şöyle:

"Benim bildiğim kadarıyla şu ana kadar Milli Savunma Bakanlığı'nca herhangi bir soruşturma açılmadı. Sadece bu görüntüler sosyal medyada yer alınca, Kara Harp Okulu Komutanı, okul birincisi Teğmen Ebru Eroğlu'nu ve diğer dereceye girenleri çağırıp, 'Neden böyle bir şey yaptınız? Herkes bu olayları konuşuyor.

Yapmamalıydınız' benzeri konuşmalar yapıyor. Teğmen Eroğlu, 'Komutanım daha önceleri de bunlar yapıldı. Ayrıca herkes bizi tarikatçı-cemaatçi diye konuşuyor. Biz Atatürkçüyüz. Hiçbir cemaat ve tarikatla ilgimiz olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim' diye cevap vermiş. Anladığım kadarıyla okul komutanlığı kendi içerisinde idari bir soruşturma açmış gibi. Umarım sosyal medya trollerini tatmin için bu başka tarafa evrilmez, göreceğiz bakalım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN