Özel'den Erdoğan'a 'teğmen' tepkisi: Siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz

Özel'den Erdoğan'a 'teğmen' tepkisi: Siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenlere yönelik sözlerine tepki gösterdi. Özel, "Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez." dedi.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atıp ant içmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "21. İmam Hatipliler Kurultayı"nda açıklama yaptı.

'BU KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUNUZ?'

Erdoğan konuya ilişkin, "Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsun? Şimdi bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün araştırmalar hepsi yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil." ifadelerini kullandı.

'BUNU MİLLETİMİZ UNUTMAZ, AFFETMEZ'

Erdoğan'ın açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınadığını ve kutuplaşma siyasetine pırıl pırıl gençlerin geleceklerinin feda edilmemesi gerektiğini belirtti.

Özel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin!!!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN