Teğmenlerden sonra astsubaylardan da benzer mesaj: Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz, siz kimin çocuğusunuz bizi alakadar etmez

Teğmenlerden sonra astsubaylardan da benzer mesaj: Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz, siz kimin çocuğusunuz bizi alakadar etmez

Teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla yaptığı yemin töreni sonrasında, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan bir grup astsubay da benzer bir mesaj vererek, Göktürkçe “Türk” yazılı bayrakla poz verdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaştı. Astsubaylar, Atatürk’e olan bağlılıklarını vurgularken, dini cemaatleri ise tehdit etti.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla yaptığı Subaylık Yemini tartışmaları sürerken, Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan bir grup astsubay da benzer bir mesaj verdi.

Grup, okuldaki Atatürk heykelinin önünde, Türkçü grupların kullandığı Göktürkçe “Türk” yazılı ve kurt sembollü bir bayrakla poz vererek, fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

foto1.jpg

Yüzlerini gizleyen astsubaylardan biri, paylaştığı fotoğrafla birlikte şu mesajı iletti: “Bizler Mustafa Kemal’in çocuklarıyız, sizler neyin çocuklarısınız bizi çok alakadar etmez.” Bu paylaşım, Kara Harp Okulu mezuniyetinde yaklaşık 300-400 teğmenin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla ant içmesine doğrudan bir atıf olarak dikkat çekti.

DİNİ CEMAATLERE TEHDİT

Bir başka sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğraf ise şu tehdit mesajlarını içeriyordu:

“Atatürk’ü örnek alarak bu yola baş koyan ve Atatürkçü düşünce yapısıyla bu yola devam edecek yeni bir nesil yetişmektedir. Bu yolda karşılarına çıkan tarikat/cemaat artıklarına da hak ettikleri muameleyi kesinlikle göstereceklerdir.”

Sosyal medyada “Efe” ismini kullanan yeni mezun bir astsubay ise diplomasının görselini de paylaşarak, bu mesajları destekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN