Sosyal medyaya düşen görüntüler tartışma yarattı: Teğmenler 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı

AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı kaynakları mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmasına sessiz kaldı. AK Parti'ye yakın isimler ise, sosyal medyaya düşen görüntülere sosyal medya hesapları üzerinden, "Darbeci subay" istemiyoruz tepkisi gösterirken, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin teğmenlere, "Bu gençlere güvenimiz tam" diyerek sahip çıkması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde yeni mezun teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atarak yemin etmesi, iktidar yetkililerinin sessiz kalmasına neden olurken, siyasi arenada farklı tepkilere yol açtı.

9943440.jpg

AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanlığı'na yakın kaynaklar bu olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, AK Parti'ye yakın bazı isimler sosyal medyada tepkilerini dile getirerek, "Darbeci subay istemiyoruz" ifadelerini kullandı. Buna karşılık, Cumhur İttifakı'nın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), teğmenlere destek veren bir tavır sergiledi.

9943434.jpg

MHP: TEĞMENLERE GÜVENİMİZ TAM

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, genç subaylara destek çıkarak, "Bu gençler, Türkiye’nin beka mücadelesinin savunucuları olduğu kadar küresel ülkülerimizin de şerefli üniforma altındaki geleceğidir. Kendilerine güvenimiz tam" dedi.

54654.jpg
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir

Özdemir, açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tarihsel rolüne vurgu yaparak, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Büyük Türk Milleti’nin asil neferlerini ve nice kahramanları bağrından çıkarmış, ebediyete kadar da çıkarmaya devam edecektir. Onların görevi, askerliğin namusunu ve Türk sancağının şanını korumak, ezanı dindirmemek, vatan nöbetinde icap ettiğinde seve seve hayatlarını inandıkları bu mübarek yolda feda etmektir," ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (36)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
36 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN