TSK tarihinde bir ilk: Kara, Hava ve Deniz Harp okullarını kız öğrenciler birincilikle bitirdi

TSK tarihinde bir ilk: Kara, Hava ve Deniz Harp okullarını kız öğrenciler birincilikle bitirdi

TSK tarihinde bir ilk yaşandı. Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları'nın birincileri kadınlar oldu. Ebru Eroğlu, Şeyda Yıldırım ve İkra Kuyumcu diplomalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarihinde bir ilk yaşandı ve bu seneki Harp Okulları'nın mezuniyet törenlerinde kadınlar damga vurdu. Kara Harp Okulu'nda Ebru Eroğlu, Deniz Harp Okulu'nda Şeyda Yıldırım ve Hava Harp Okulu'nda İkra Kuyumcu devre birinciliğini alarak tarih yazdı.

seyda-yildirim.jpg
Deniz Harp Okulu birincisi Şeyda Yıldırım

Üç okulun da birincisi kadın teğmenler, diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

seyda-yildirim-2.jpg

'BİZİM İÇİN ŞEREF NİŞANESİ'

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerek Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde gerek Deniz Harp Okulu mezuniyet töreninde gerekse Hava Harp Okulu mezuniyet töreninde birincilikleri kızlarımız aldı. Bu tabii bizim için ayrı bir şeref nişanesi. Demek ki kızlarımız başarır, başarılı olmanın ötesinde özellikle de asker olarak başarır" dedi.

ebru-eroglu-001.jpg
Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu

EROĞLU ANT OKUTTU

Teğmenler törenin ardından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı. Çember olan teğmenlerin ortasına geçen okul birincisi Eroğlu, ant okuttu.

Eroğlu ve teğmenler "And içeriz ki, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacak. Ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız ve şerefimizle öleceğiz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene" diyerek ant içti.

ebru-eroglu-2.jpg

MEZUN OLDUĞU LİSEDEN TEBRİK MESAJI

Hava Harp Okulu devre birincisi İkra Kuyumcu için 2020 yılında mezun olduğu İzmir Amerikan Lisesi tebrik mesajı yayınladı.

ikra-kuyumcu.jpg
Hava Harp Okulu birincisi İkra Kuyumcu

Mesajda, şu ifadeler yer aldı:

"Zafer Bayramımızı coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde aldığımız haberle mutluluğumuz daha da katlandı. Zekası, öğrenme isteği ve yüksek algısıyla ACI’da iz bırakan öğrencilerimizden olan 2020 mezunumuz İkra Kuyumcu Hava Harp Okulu’nu birincilikle bitirerek bizleri gururlandırdı. Mezunumuzu kutluyor, seçtiği yolda çok güzel yerlere geleceğine inanıyoruz. Yolun açık olsun İkra!"

ikra-kuyumcu-2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN