Rize’de sağanak yağış sele dönüştü: Cadde ve sokaklar göle döndü

Rize'de etkili olan yoğun yağışlar, caddeleri ve sokakları gölet haline getirirken, derelerde su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Kent genelinde su baskınları yaşanıyor.

Rize'de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar, kentte büyük bir su baskınına yol açtı. Cadde ve sokaklarda biriken su, trafiği aksatırken, derelerdeki su seviyesi tehlikeli boyutlara ulaştı. Yerel yetkililer, vatandaşları sel riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Olayın ardından ekipler, su tahliye çalışmaları ve hasar tespit çalışmalarına hızla başladı.

Rize’de başlayan şiddetli sağanak yağış Rize’nin sahil kesimlerinde bulunan ilçelerinde etkisini gösterdi. Pazar ve Ardeşen ilçelerinde sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, sürücüler zor anlar yaşadı.

SU BASKINI MEYDANA GELDİ

Etkili olan sağanak yağış cadde ve sokaklar göle dönerken Pazar ilçesinde ise bazı işletmelerde su baskınlarına neden oldu. Sağanak yağış sonrası bazı derelerin su seviyesi yükseldi. Ardeşen ilçesinde dere içi yapılan doğalgaz çalışmasından ötürü açılan istinat duvarından su baskını meydana geldi. Köprünün altında park halinde bulunan araçların sahipleri derenin suyu yüzünden araçlarını alamadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Rize’nin kıyı kesimleri için yağış uyarısı yapılırken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından vatandaşlar sel, heyelan ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN