Tarlası bulunanlara devlet müjdesi! Her ay ödeme yapılacak! Herkes kazanacak

Tarlası bulunanlara devlet müjdesi! Her ay ödeme yapılacak! Herkes kazanacak

Tarlası bulunan çiftçiye devlet desteği geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarla tapusu bulunan kişilere yönelik yeni düzenleme için düğmeye bastı. 2 yıl boyunca ekilmemiş tarım arazileri için her ay ödeme yapılacak. İşte tüm detaylar…

Tarım şehri Türkiye'de arazilerin boş kalmaması için Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir düzenlemeye imza attı. 2 yıl boyunca ekilmemiş tarım arazilerinin kiraya verilmesi sağlanırken tarımsal üretim amacıyla sezonluk olarak kiralanabilecek ve arazi sahipleri düzenli gelirin sahibi olacak. Bu kapsamda tarımsal üretimin arttırılması amaçlanırken aynı zamanda ekonomiye kazanç sağlanması da bekleniyor. Kiralanacak arazilerin ise tarımsal amaçlarla kullanılmasının ve arazi vasfının korunması şartı aranmaktadır.

TARIM ARAZİLERİNE KİRA ÖDEMESİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, ekimi yapılmamış tarım arazilerinin boş kalmaması için kira düzenlemesi getiriyor. Tarla tapusu bulunan vatandaşların düzenli gelir sağlanması amaçlanırken 2 yıl boyunca kullanılmayan tarım arazilerinin sezonluk olarak kiraya verilebileceği aktarıldı.

İşlenmeyen tarım arazisine 'kira' çözümü

Uygulama doğrultusunda tarımsal üretimin arttırılması ve ekonomik açıdan destek sağlanması amaçlanmaktadır. Kiralanacak arazilerin tarımsal amaçlarla kullanılmasının zorunlu tutulacağı belirtilirken kiralama sürecinin belirli kurallara bağlı olduğunun altı çizildi. Arazi sahipleri yeni düzenleme ile birlikte düzenli gelir elde edebilecek.

KİMLER ARSA KİRALAYACAK?

Yeni düzenleme doğrultusunda mülkiyeti gerçek veya tüzel kişilere ait olan ve 2 yıl boyunca kullanılmayan tarım arazilerinin sezonluk olarak kiraya verilebileceği aktarıldı. Kiralama süreci kapsamında arazilerin tarımsal üretimde kullanılması ve arazi vasfının korunması şartı aranmaktadır.

Ekilmeyen tarlayı devlet kiralayacak

İl ve ilçe müdürlükleri tarafından oluşturulacak arazi tespit komisyonları, uydu görüntüleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve yerinde kontrollerle işlenmeyen arazilerin tespiti yapılacak. Belirlenen arazilerin öncelik olarak bölgede yaşayanlara, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına kiralanabileceği aktarıldı. Başvuruların birden fazla olması durumunda en yüksek teklifi veren kişi kiralama hakkına sahip olacak.

Tarım arazisi kiralama talep formunun doldurulması ile birlikte Tarım Arazileri Değerleme ve Edindirme Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapılabilecek. Kiralanan arazilerin bakanlık tarafından belirlenen kayıt sistemlerine kaydı yapılması ile birlikte kiracıların tarımsal desteklerden yararlanabileceğinin altı çizildi. Kira bedellerinin doğrudan arazi sahibine ödeneceği aktarılırken sahibine ulaşılamaması durumunda bedeller kamu bankasında biriktirilecek.

Miras yoluyla sahip olunan tarlalar için hükümet harekete geçti! Her ay ödeme yapılacak | Türkiye Gazetesi​​​​​​​

Kiracıların arazilerini yönetmelik ve sözleşmeye uygun olarak kullanma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu şartlara uyulmaması durumunda bir sonraki yıl kiralama süreçlerine katılma hakkını kaybetmiş olacaklar. Kira bedelinin belirlenmesinde benzer özelliklere sahip ve aynı bölgede yer alan en az 3 tarım arazisi emsal olarak kullanılabilecektir. Güzel durumlarım olması durumunda kiralamalar ise piyasa koşullarını belirlemede dikkate alınacak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN