Tunus’ta mahkemeden Yüksek Seçim Kurulu’na çağrı: Reddedilen cumhurbaşkanı adaylarını onaylayın

Tunus’ta mahkemeden Yüksek Seçim Kurulu’na çağrı: Reddedilen cumhurbaşkanı adaylarını onaylayın

Önümüzdeki ay sandığa gitmeye hazırlanan Tunus’ta mahkeme, cumhurbaşkanlığı adaylıkları reddedilen üç ismin adaylıklarının onaylanması yönünde Yüksek Seçim Kurulu’na çağrı yaptı.

Tunus İdari Mahkemesi, yargı kararına rağmen Yüksek Seçim Kurulu tarafından 3 Ekim’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine başvuruları reddedilen 3 kişinin adaylıklarının onaylanması çağrısı yaptı.

Tunus İdari Mahkemesi Sözcüsü Faysal Bukara, “Mahkeme, dün seçim kuruluna kesin aday listesini açıklaması ve mahkeme kararına uyarak adaylıkları onaylanan üç kişinin de bu listeye eklenmesini içeren bir yazı gönderdi” diyerek yargı kararlarının uygulanması gerektiğini söyledi.

MAHKEMEYE BAŞVURMUŞLARDI

Tunus Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Faruk Buasker, 10 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı için 17 adaydan 3'ünün başvurusunun kabul edildiğini, 6 Ekim'de yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanı Kays Said, Halk Hareketi lideri Zuheyr el-Mağzavi ve siyasi hayatına 2020’de Yaşasın Tunus Partisi’nden milletvekili olarak katılan iş adam Ayaşi Zamal'ın yarışacağını duyurmuştu. Adaylıkları kabul edilmeyenlerden bazı kişiler, Tunus İdari Mahkemesi’ne itirazda bulunmuştu.

Başvurusu değerlendirilen adaylardan, Said öncesi hükümet koalisyonunu oluşturan Nahda Hareketi Partisi’nden ayrılan Çalışma ve Başarı Partisi lideri Abdullatif el-Mekki, eski bakanlardan El-Munzir ez-Zenadi ve eski Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki’nin çalışma arkadaşı İmar Deymi hakkında Tunus İdari Mahkemesi 2 Eylül’de adaylıkları önünde herhangi bir engel olmadığı yönünde karar almıştı.

Seçim kurulu, 2 Eylül’de yaptığı açıklamada, mahkeme kararlarının kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle seçimlerde daha önce açıklanan 3 adayın yarışacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN