Bolu Dağı Tüneli erken açılıyor

Bolu Dağı Tüneli erken açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nde Ankara-İstanbul yönünde devam eden tünel uzatma çalışmalarının erken bitirileceğini ifade ederek, "Bir aksilik olmazsa, çalışmaları 19 Eylül'e kalmadan 8 ya da 9 Eylül'e kadar bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nde devam eden çalışmalara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, tünelin her iki tüpünün uzatılması sürecinde önemli bir ilerleme kaydedildiğini duyurdu.

9971233.jpg

Uraloğlu, 2022 yılında meydana gelen heyelan sonrasında başlatılan uzatma çalışmalarının ilk adımında, İstanbul-Ankara yönündeki tüpün 90 metre uzatılarak 2023 yılı içerisinde yeniden hizmete açıldığını hatırlattı. Bakan Uraloğlu, ikinci aşama olarak 31 Temmuz'da başlatılan Ankara-İstanbul yönündeki tüpün uzatma çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti.

9971235.jpg

10 GÜN ERKEN AÇILACAK

Uraloğlu, 19 Eylül'de açılması planlanan tüpün 10 gün önce, 8 ya da 9 Eylül’de hizmete sunulmasının hedeflendiğini açıkladı. Uraloğlu, "İstanbul istikameti kapalı olduğu için trafiği alternatif güzergahlara vermiştik. Orada 3-4 saatlere varan bir bekleme var. İnşallah 19 Eylül'e kalmadan biz orayı daha erken bir vakitte bitirme gayretindeyiz" dedi.

9971234.jpg

'40 GÜNDE BİTİRMİŞ OLACAĞIZ'

Bakan Uraloğlu, pazar günü yoğunluk oluşmadan Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönünü vatandaşın hizmetine açmayı hedeflediklerini işaret ederek, "Bunu gece gündüz ben de takip ediyorum. Arkadaşlardan bilgi alıyoruz. Trafik bu hafta sonundan itibaren artık rutin seyrine dönmüş olacak. Çalışmalarımızda bir aksilik olmazsa, muhtemelen bir 10 gün öne çekmiş olacağız. 19 Eylül'e kalmadan 50 gün değil de 40 günlük bir süre sonunda inşallah bitirmiş olacağız. Bolu Dağı Tüneli'ndeki çalışmaları 8 ya da 9 Eylül'e kadar bitirmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN