O ağaca bakan dönüp bir daha baktı! 30 yıllık çiftçi bile şaşkın: ‘Hayatımda ilk kez görüyorum’

O ağaca bakan dönüp bir daha baktı! 30 yıllık çiftçi bile şaşkın: ‘Hayatımda ilk kez görüyorum’

Yozgat’ta bir bahçede dikili olan o ağaca bakan dönüp bir daha baktı. Öyle ki meyve ağacındaki görüntü karşısında 30 yıllık çiftçi bile şaşkın…

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde, Yunus Emre Mahallesi'nde Adnan Yılmaz'a ait bahçede bulunan bir elma ağacı, hasat mevsiminde şaşırtıcı bir fenomen sergileyerek çiçek açtı. Havaların sıcak geçmesiyle birlikte çiçek açtığı tahmin edilen ağaç, dallarında aynı anda hem elma meyvesi hem de çiçekler barındırarak görenleri hayrete düşürdü.

İLK DEFA KARŞILAŞILDI HERKES ŞAŞIRDI

Adnan Yılmaz, bahçesinde karşılaştığı bu sıra dışı durum hakkında şunları söyledi: “Bahçemde birçok meyve ağacı var, ancak ömrümde ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Ağustos sonunda meyvesi olan elma ağacının çiçek açtığını gördüm. Bu durum gerçekten mevsimlerin değiştiğini gösteriyor. Aşırı sıcaklıktan mı yoksa başka bir sebepten mi böyle oldu bilmiyorum, ama ömrümüzde böyle bir şey yaşamadık.”

yozgatta-uzerinde-mevye-varken-cicek-acan-elma-agaci.jpg

Yılmaz, çiçek açan elma ağacının meyvesinin yaklaşık bir ay içinde olgunlaşmasını ve taze meyve olarak tüketmeyi planladıklarını belirtti. “Çiçeği fark edince araştırma yaptık. Genelde budama yapıldığında ağaçların çiçek açtığını öğrendik ama biz budama da yapmadık. Eğer herhangi bir aksilik olmazsa bu ağaçtan taze meyve yiyeceğiz” diye konuştu.

MEVSİMSEL DEĞİŞİKLİKLERİN ETKİSİ

Elma ağacının üzerinde hem meyve hem de çiçek barındırması, meyve ağaçlarında görülen mevsimsel değişikliklerin ve hava koşullarının etkisini gözler önüne seriyor. Uzmanlar, aşırı sıcaklıkların ve iklim değişikliğinin bitki ve ağaçların doğal döngülerinde anormalliklere neden olabileceğini belirtiyor. Bu tür mevsimsel anomali, çiftçiler ve bahçıvanlar arasında dikkat çekici bir konu olarak öne çıkıyor.

yozgatta-uzerinde-meyve-varken-cicek-acan-elma-agaci-1.jpg

Adnan Yılmaz’ın bahçesinde yaşanan bu olay, iklim değişikliği ve mevsimsel değişikliklerin doğa üzerindeki etkilerini gözler önüne seriyor. Çiçek açan elma ağacı, bölgedeki hava koşullarının ve ekolojik dengenin tarımsal üretim üzerindeki etkilerini anlatan ilginç bir örnek teşkil ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN