Kaldırımda gezerken fark etti, inceleyince inanamadı! 385 milyon yıllık tarihi hazine: Binlerce kişi üzerine basıp geçmiş

Kaldırımda gezerken fark etti, inceleyince inanamadı! 385 milyon yıllık tarihi hazine: Binlerce kişi üzerine basıp geçmiş

Kaldırımda gezinti yapıyordu, fark ettiği şeyi inceleyince gözlerine inanamadı! 385 milyon yıllık hazine: Binlerce kişi üzerine basıp geçmiş...

İskoçya'nın Inverness kentinin merkezinde, yüz milyonlarca yıl öncesine ait fosil kalıntıları keşfedildi. Binlerce insanın her gün üzerinden geçtiği Inverness Town House önündeki Caithness kaldırım taşında yer alan bu 385 milyon yıllık balık fosilleri, dikkat çekici bir keşif olarak değerlendiriliyor. Ancak bu antik kalıntıları fark eden sadece bir kişi oldu.

Highland bölgesinde bulunan National Trust for Scotland Müzesi’nde görev yapan James Ryan, fosilleri gezerken bu tarihi kalıntıları tespit etti. Jeolog Ryan, yaptığı açıklamada Glasgow ve Edinburgh gibi büyük şehirlerde kaldırımlarda bulunan fosil balıkların bilindiğini, ancak Inverness'teki bu fosillerin kaybolmuş gibi göründüğünü ifade etti.

CAITHNESS KALDIRIM TAŞINDA GİZLENEN TARİH

Fossils 140 million years older than dinosaurs found on sidewalk | National News | kulr8.com

Caithness'ten çıkarılan kaldırım taşları, dünya çapında inşaat projelerinde kullanılıyor. Bu taşlarda tespit edilen fosillerin ise yaklaşık 385 milyon yıl öncesine, yani dinozorların ortaya çıkışından yaklaşık 140 milyon yıl öncesine dayanan balık kalıntıları olduğu belirlendi. James Ryan, bu taşların, Moray kıyılarından Orkney ve Shetland’a kadar uzanan devasa bir tatlı su gölünün dibinde biriken tortularla oluştuğunu açıkladı.

DEVONİYEN DÖNEMİNE AİT ÖNEMLİ KALINTILAR

Ancient fossils discovered in Scottish city predate dinosaurs by 140 million years - Daily Record

Devoniyen dönemine ait olduğu düşünülen bu balıklarda bir yüzgeç izine rastlandı. Ryan, bu önemli keşfi incelemesi için bir paleontoloğa sundu ve paleontoloğun da bu fosillerden haberdar olmadığını belirtti. Inverness Müzesi'ndeki personelin de bu fosiller hakkında bilgi sahibi olmadığını vurgulayan Ryan, bu tür keşiflerin bölgenin tarihine dair daha derin bir anlayış sağlayabileceğini ifade etti.

Bu ilginç keşif, İskoçya'nın doğal tarihine ışık tutarken, Inverness gibi tarihi bölgelerde daha fazla

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN