Kuyumculardan altın alacaklar için yeni uygulama başladı! Artık bu şekilde yapılacak

Kuyumculardan altın alacaklar için yeni uygulama başladı! Artık bu şekilde yapılacak

Kuyumculuk sektöründe yapılan önemli bir yenilikle kuyumculardan altın alacaklar için yeni uygulama başladı. Hem müşterilerin hem de kuyumcuların sağlığını koruyacak olan bu yenilikle birlikte, kuyumcular sertifika sahibi de olacaklar. İşte, kuyumculardaki o yeniliğin detayları…

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), kuyumculuk sektöründe önemli bir adım atarak yüksek teknolojili altın takı ve mücevher hijyen cihazını kullanıma sundu. İKO Başkanı Mustafa Atayık, bu yeni cihazın hem kuyumcuların hem de müşterilerin sağlığını koruyacağını vurguladı ve cihazı kullanan kuyumculara "Sağlık ve Hijyen Öncelikli İşletme Sertifikası" verdiklerini açıkladı.

5 YILLIK AR-GE SÜRECİ VE ULUSLARARASI ONAY

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğiyle 5 yıllık AR-GE süreci sonunda geliştirilen hijyen cihazı, Amerika'dan FDA sertifikası almış ve Almanya'da bağımsız akreditasyon kurumları tarafından test edilerek onaylanmıştır. Atayık, cihazın tanıtımı yapılmadan önce kuyumculardan büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Bu cihaz, altın takı ve mücevherlerin hijyenini sağlamak amacıyla tasarlandı ve sektörde önemli bir yenilik olarak öne çıkıyor.

kuyumcularda-hijyen-cihazi.jpg

HIZLI VE ETKİLİ DEZENFEKSİYON

Atayık, cihazın kullanımının sağladığı avantajlara dikkat çekerek, “Müşteri mağazanıza geldiğinde, sergileyeceğiniz altın takı ve mücevherleri saniyeler içinde dezenfekte edebiliyorsunuz. Böylece hem müşterilerinizin hem de çalışanlarınızın sağlığını korumuş oluyorsunuz,” dedi. Mücevher dezenfektanı ile yüzeyleri yüzde 99,99 oranında dezenfekte edilebildiğini belirten Atayık, cihazın yeni salgın risklerinin gündeme geldiği günlerde sektördeki hijyen standartlarını yükseltmede önemli bir rol oynadığını vurguladı.

SAĞLIK VE HİJYEN ÖNCELİKLİ İŞLETME SERTİFİKASI

Cihazın kullanımıyla birlikte kuyumculara verilen "Sağlık ve Hijyen Öncelikli İşletme Sertifikası", kuyumculuk sektöründe sağlık ve hijyen standartlarının artırılmasını hedefliyor. İKO’nun bu yeniliği, sektördeki hijyen bilincini artırarak, müşteri güvenliği ve çalışan sağlığı konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN