Mehmet Şimşek: Vergilemede adaleti sağlamakta kararlıyız

Mehmet Şimşek: Vergilemede adaleti sağlamakta kararlıyız

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi ödemelerinde IBAN'la yapılan işlemlerin kabul edilmemesi üzerine açıklamalarda bulundu. Şimşek, vergide adaletin sağlanması konusundaki kararlılığını yineledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi ödemelerinde IBAN kullanımına izin verilmemesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, vergi sisteminde adaleti sağlamak için atılan bu adımın, vergi mükelleflerinin haklarını koruma ve kayıt dışı ekonomiyi önleme amacını taşıdığını belirtti.

Şimşek, "Vergide adaletin sağlanması ve sistemin şeffaflığı bizim öncelikli hedefimizdir. Bu süreçte atılan her adım, vergi mükelleflerinin hakkını korumak için yapılmaktadır," dedi.

"1,5 MİLYAR LİRALIK KAZANCIN KAYIT DIŞI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ"

Maliye’nin IBAN'la ödemelere geçit vermemesine, Bakan Şimşek’ten yorum geldi. Şimşek, vergide adalet vurgusu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın IBAN üzerinden tahsilat yaparak vergi kaçıran mükelleflere başlattığı incelemede, ilk etapta 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı tespit edilmişti.

250 milyon lira vergi cezası uygulayan Hazine’nin IBAN üzerinden kayıt dışına yönelen lüks restoran zincirinden sosyal medya fenomenlerine kadar pek çok mükellef grubunu radara aldığı görüldü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu haberi sosyal medya hesabından yorumladı.

Bakan Şimşek, “Yaygın ve yoğun denetimlerle vergilemede adaleti sağlamakta kararlıyız. Kayıt dışı yöntemlerle tahsilat yapan işletmeler takibimizde” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN