Araç satışlarında doğrulanmış ilan dönemi! Emlaktan sonra otomotiv ticaretine de EİDS geliyor

Araç satışlarında doğrulanmış ilan dönemi! Emlaktan sonra otomotiv ticaretine de EİDS geliyor

Otomotivdeki 'doğrulanmış ilan' düzenlemesiyle yetki belgesi olmayan galericiler ilan veremeyecek. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Sadece ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yetkilendirilebilmesi mümkün olacak" dedi. İşte detaylar...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, doğrulanmış ilan düzenlemesinin konuttan sonra otomotiv sektöründe de devreye alınmasıyla yetki belgesi olmayan galericilerin ilan girişi yapamayacağına söyledi.

Ticaret Bakanlığı tarafından kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Eylül 2024 tarihinde devreye alınarak emlak ticaretinde uygulanacak. Doğrulanmış ilan düzenlemesi, konuttan kısa süre sonra otomotiv ilanları için de devreye girecek. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektöründe de uygulanacak söz konusu düzenlemeye ilişkin bilgi verdi.

İLAN, DOĞRULAMA YAPILDIKTAN SONRA VERİLECEK

Burada da platformlara ilan vermek isteyen vatandaşların EİDS'ye yönlendirileceğini söyleyen Bakan Bolat, "Sistem entegrasyonları sayesinde ilana konu taşıtın ilan veren kişiye veya bu kişinin birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ya da eşine ait olduğunun doğrulaması yapıldıktan sonra ilanın verilmesi mümkün olacak" dedi.

Bakan Bolat, taşıtın galerici vasıtasıyla ilana verilmek istenmesi durumunda, galericinin yetki belgesine sahip olması gerektiğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Yetki belgesine sahip galerici ilana konu taşıt sahibi tarafından EİDS üzerinden ilan yayımlanmadan önce yetkilendirilecek. Uygulamanın otomotivde devreye alınmasıyla, sadece ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yetkilendirilebilmesi mümkün olacak ve yetki belgesi bulunmayan galeriler tarafından ilan girişi yapılamayacak."

Otomotiv sektöründe yetki belgesi almaksızın faaliyette bulunduğu tespit edilen işletmelere Bakanlık tarafından bugüne kadar yaklaşık 23 milyon lira idari para cezası uygulandığını aktaran Bakan Bolat, söz konusu düzenlemeyle gerçeğe aykırı veya yanıltıcı ilanların önüne geçilerek spekülatif fiyat artışlarını önlenmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN