Adana’da kriz büyüyor! Önce istila şimdi kesinti! Çiftçi dertli: Daha hasat başlamadan her şey kurudu

Adana’da kriz büyüyor! Önce istila şimdi kesinti! Çiftçi dertli: Daha hasat başlamadan her şey kurudu

Adana'da kriz her geçen gün büyüyor. Türkiye'nin tarım şehri olarak bilinen Adana'da ürünler tarlada kalıyor. Geçtiğimiz günlerde çekirge istilası nedeniyle dertlenen Çiftçi Bu kez de kesintiler nedeniyle dert yanıyor. Hasat başlamadan her şey tarlada kaldı.

Adana'nın Kozan ilçesinde yüzlerce dönüm alanda ekili olan mısırlar kurumaya yüz tuttu. Adana Devlet Su İşleri nedeniyle kaynaklanan arıza çiftçilerin de sonu oluyor. Hasat öncesinde Kriz gitgide büyürken sulanamayan ürünlerde tarlada kurumaya başladı. Sulanamayan ürünlerin olgunlaşamaması nedeniyle dertlenen çiftçiler damlama sistemi kurduklarını ancak su olmadığı için kullanamadıklarını vurguladı.

ÇİFTÇİ TEDİRGİN OLUYOR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ziraat Mühendisi Barış Kurtaran, bölgede çok sayıda tarlanın susuzluk nedeniyle kurumaya başladığını söyledi. Adana'nın Kozan ilçesinde geçtiğimiz sene kapalı sulama sistemine geçtiğini dile getiren Kurtaran, çiftçilerin damlama sistemi ile sulama yapması gerektiğini ancak sistemin buna izin vermediğini söyledi. Damlama sistemi kurulduğunu ancak sulama yapılamadığını vurgulayan Kurtaran, bir haftaya kadar böyle gitmesi durumunda ekili ürünlerin tamamının kuruyacağına dikkat çekti.

Adana'da binlerce mısır tarlası tarlası sulanmadığından kurudu - Adana Haberleri

ZARAR 2 MİLYONA ULAŞTI

Tarlasına mısır eken üretici İsmail Bayrakçı, yüz dönüm alanda ikili olan mısırların kuruduğunu belirtti. 1650 kilo ürün aldığı tarladan 300 kilo bile mısır alamayacağını söyleyen Bayrakçı, 2 milyonun üzerinde zararı olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN