Türk holding satın almıştı! Dev şirket iflas başvurusu yaptı: Onlarca çalışan kapı dışarı edilecek

Türk holding satın almıştı! Dev şirket iflas başvurusu yaptı: Onlarca çalışan kapı dışarı edilecek

200 yıllık dev şirketi Türk holding satın almıştı, iflas başvurusu yaptı! Onlarsa çalışan kapı dışarı edilecek...

İki yıl önce Türk Holding'in Almanya'da satın aldığı 200 yıllık kağıt fabrikası, iflas başvurusunda bulundu. Son dönemde maaşlarını alamayan 190 işçinin işine son verildiği bildirildi. Yurt içi ve yurt dışındaki yatırımlarıyla dikkat çeken İş Holding, Almanya'da satın aldığı bu kağıt fabrikasının iflasını talep etti.

b1.jpg

İş Holding, geçen yıl ABD'nin en eski 50 şirketi arasında yer alan Glatfelder'a ait Almanya'daki Ober-Schmitten kağıt tesisini bünyesine katmıştı. Bu satın almanın ardından Ober-Schmitten'in CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Fahnemann, fabrikanın kapanma kararından vazgeçtiklerini ve üretime devam edeceklerini duyurmuştu. Fahnemann, "Satın almanın ardından Ober-Schmitten'i kapatma karar ve planlarımızdan vazgeçtik. Bundan sonra daha da büyüyerek kağıt üretmeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak aradan geçen bir yıl içinde Ober-Schmitten'da işler tersine döndü ve fabrika iflas başvurusu yaptı. Son birkaç aydır maaş alamayan 190 çalışanın işine son verilmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN