Bakan Uraloğlu: Kişisel veri çalınma gündemimiz yok

Bakan Uraloğlu: Kişisel veri çalınma gündemimiz yok

Kimlik numarasından adrese kadar 85 milyonun kişisel bilgilerinin çalınarak ‘web pazarına’ çıkarıldığı geçmişte kamuoyuna yansımış ancak hükümet iddiaları yalanlamıştı. Altyapı Bakanı Uraloğlu, ‘O süreçte bazı bilgilerin elde edildiği doğru’ ifadelerini kullanmıştı. Ancak Uraloğlu, katıldığı etkinlikte gazetecilerin sorusu üzerine "Şu anda Türkiye'nin gündeminde kişisel verilerin çalınması gündemi yoktur. Çünkü böyle bir çalınma olay olmamıştır" yanıtını verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da düzenlenen Evresel Posta Birliği (UPU) Bölgesel Strateji Forumu'nda vatandaşların kimlik verilerinin çalındığı iddialarına yönelik soruya yanıt verdi.

Uraloğlu, "Şu anda Türkiye'nin gündeminde kişisel verilerin çalınması gündemi yoktur. Çünkü böyle bir çalınma olay olmamıştır. Türkiye'nin şu anda kişisel verilerinin çalınmasıyla ilgili bir gündemi ve gerçekleşmiş olay yoktur. O dönem kendi içinde konuşulmuş, kapanmıştır. Şu anda Türkiye'nin gündemi yoktur. Çok net söylüyorum; kimse ortalığı bulandırmasın. Söylenilen bir lafı cımbızla çekip sanki Türkiye'de insanların güvenliğiyle ilgili, verileriyle ilgili 'çalınmış güncel şeyler vardır' diye kimse haber yapmasın. Şu anda böyle bir gündem yoktur. Çok net olarak söylüyorum. Bu şekildeki yapılmış olan haberleri de cımbızla çekilip arkasına, önüne yorum ekleyerek yapılan hiçbir haber bizim nezdimizde kıymeti yoktur. Böyle bir açıklamamız olmamıştır. Buradan üzerine basa basa söylüyorum; geçmişte olup da konuşulmuş, kendi içinde tartışılmış bir konuyu yıllar sonra gündeme getirip de sanki güncel bir konuymuş gibi sunmak asla doğru değildir. Yapacağım açıklama budur. Bununla ilgili de ayrıca başka bir şey söylenmesine gerek yok. Tekrar ediyorum, değerli basın mensupları; Türkiye'de şu anda verilerin, kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili asla bir gündem yoktur. Siz de lütfen böyle bir gündem oluşturmayınız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN