Toyota ve BYD elektrikli için güçlerini birleştirdi! Bu SUV peynir ekmek gibi satacak

Toyota ve BYD elektrikli için güçlerini birleştirdi! Bu SUV peynir ekmek gibi satacak

Japon devi Toyota ve BYD, elektrikli otomobil için güçlerini birleştirdi! Bu SUV model, peynir ekmek gibi satılacak...

TUNACAN ATALAY

Toyota ve BYD’nin ortaklığıyla geliştirilen Toyota bZ3C, Çin’de elektrikli araç pazarına yeni bir soluk getiriyor. Toyota’nın Çin’deki FAW ortaklığıyla üretilen bu coupe-stil elektrikli SUV, BYD’nin LFP (Lityum Demir Fosfat) batarya teknolojisini kullanıyor. 4,780 mm uzunluğunda ve 2,880 mm dingil mesafesine sahip bu araç, hem performans hem de tasarımıyla dikkat çekiyor. Bataryasının tek şarjla 600 km menzil sunması beklenirken, 268 beygir gücündeki motoruyla 160 km/sa azami hız kapasitesine ulaşabiliyor.

whatsapp-image-2024-09-16-at-11-15-08.jpeg

Bu model, genç nesil kullanıcıları hedefleyerek "dinamik ve kişisel alan" yaratma konseptiyle tasarlandı. Minimalist iç tasarımı ve gelişmiş sürücü destek sistemleriyle de dikkat çeken bZ3C, özellikle Çin pazarında rekabetçi bir konumda yer alacak. Aracın üretimi 2024 sonunda başlayacak ve ilerleyen dönemlerde Avrupa pazarına da sunulabileceği konuşuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN