Bilal Erdoğan'dan EYT'yi zorlayan CHP'ye ağır eleştiri: Kirli muhalefet anlayışıyla bunlar mümkün hale geldi

Bilal Erdoğan'dan EYT'yi zorlayan CHP'ye ağır eleştiri: Kirli muhalefet anlayışıyla bunlar mümkün hale geldi

Bilal Erdoğan, CHP tarafından desteklenen AK Parti tarafından önce eleştirilen sonra da sahiplenilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. "EYT büyük bir felaketti" diyen Erdoğan,"Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi. O 43 yaşındaki emekli ölene kadar o maaşı alacak. Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim." dedi.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca, Kocaeli'de 9-17 Eylül'de bakanlar, basın mensupları ve akademisyen konukların katılımıyla düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Kampı programına katıldı.

Erdoğan, etkinlikte yaptığı konuşmada CHP tarafından desteklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'EYT BÜYÜK BİR FELAKETTİ'

Bilal Erdoğan, AK Parti iktidarı tarafından uzun süre ekonomiyi olumsuz etkileyeceği ileri sürülen ancak Mart 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan EYT düzenlemesi hakkında 'felaket' ifadesini kullandı.

Erdoğan, EYT düzenlemesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"EYT’de böyle yaptılar. EYT’nin propagandasını yapanlar gençlere, ’EYT çıksın, bir sürü insan emekli olacak. Onların boşalttığı iş sahalarına gençler girecek’ dedi. Oldu mu öyle bir şey? Kandırdılar mı gençleri? Kandırdılar. Gençler EYT’ye karşı bir kamuoyu oluşturmadı. Şu anda sosyal medyada atanamayanlarla ilgili şeyleri düşünün. ’Gençler EYT karşı’ diye bir hashtag gördünüz mü? Gençler bunu ıskaladı, gençler burada aldatıldı.

'KANDIRILDIK MI? KANDIRILDIK'

Ben de EYT’ye hak kazandım bu arada, karşı olmama rağmen. 42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti. Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi. EYT kötüyse, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyebilen bir nesil olması lazım. O 43 yaşındaki emekli ölene kadar o maaşı alacak. Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim"

'GEÇTİĞİMİZ 20 YIL BİZİM YATIRIM DÖNEMİMİZDİ'

Bilal Erdoğan, ekonomi yönetimine, alınan kararlara, gidilen istikamete belli güvenin olduğunu ve bunun artarak devam ettiğini gördüklerini dile getirdi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gelir dağılımı adaletsizliğinde sıkıntımız var. Gelir dağılımı adaletini yükseltecek ekonomik önlemler alınması lazım. Aslında şu anda vergiyle ilgili alınan tedbirlerde amaç bu ama bu da tabii saptırılıyor. Bunun da böyle olmadığı söylenmeye çalışılıyor. Daha zenginden daha fazla alıp, onu en fakire yönlendirmeyi başarmak. 'Geçtiğimiz 20 yılda niye yapmadın?' Geçtiğimiz 20 yıl bizim yatırım dönemimizdi, büyüme dönemimizdi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (49)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
49 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN