Özel'den Bahçeli'ye: Sen bu HÜDA PAR'a ne diyorsun? Kimler kimlerle beraber

CHP Lideri Özgür Özel, Balıkesir Susurluk Belediyesi'nde açıklamalarda bulundu. Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Anayasa'nın 4. maddesine karşı olduğunu açıklayan Cumhur İttifakı'nın destekçisi HÜDA-PAR ile ilgili ne düşündüğünü sorarak 'Kimler kimlerle beraber' çıkışında bulundu.

Cumhur İttifakı'nın destekçisi Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine karşı rahatsızlığını dile getirmeye devam ediyor. Partinin genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir canlı yayında, Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılmasını istediklerini söyledi. Susurluk'ta konuşan Özgür Özel, konuyla ilgili "Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun? diye hesap soramazsın. Mikrop mikroptur. Ama milliyetçi mühafazakarım diyenler... Seçim zamanı susturdular. Şimdi 'Anayasanın 4. maddesine karşıyız' diyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin başkenti Ankara'ya karşılar, bayrağa karşılar, İstiklal Marşı'na karşılar, Cumhuriyet'e karşılar." diyerek MHP lideri Bahçeli'ye "Sen bu HÜDA PAR'a ne diyorsun? Kimler kimlerle beraber" diyerek sert çıktı.

Özgür Özel'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

-Eşim Bursalı Susurluk'ta belki 500 kere mola vermişizdir. Belediyeyi kaç dönem kazanamıyorduk. Örgüt 'alacağız' diye ant içti. Susurluk'taki bu inanca uzun süredir gönül vermiştim.

-'Çözelim' dedik dinlemediler. Susurluk'u istediler. "Susurluk her türlü pazarlığın dışındadır" dedik. İyi ki de öyle demişiz.

-Şüphe yok, CHP'nin en büyük başarısı Ege'deki 9'da 9 bölgeyi almak oldu.

'ŞEKER FABRİKALARININ KAR EDENLERİ BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ'

-Maalesef şeker fabrikası kaderine terk edildi. Türkiye ekonomisine katkı sağlıyordu. Bu iktidar şeker fabrikalarının kar edenleri birilerine peşkeş çekip, kalanları kaderine terk ediyor.

-İktidar olacağız şeker fabrikalarını yeniden milletin yapacağız.

-Yollar yenileniyor. Her yerin en kaliteli asfalt olması için arkadaşlar çalışacaklar. Susurluk hak ettiği medeni seviyeye ulaşacak.

-Başkan 2 kişiden birinin oyunu almıştı, şimdi gelecek seçimlerde 4 kişinin 3'ünün oyunu istiyorum.

-2023'te sayın Erdoğan'a vazife verildi. Bir karalama kampanyası yürüttüler. Seçmenin kafasını karıştırmak için çok çaba sarf ettiler. İnsanlara 'tehlike büyük oyunu bize ver, bayrağı indirip vatanı böldürecekler' dedi. İnsanlar kanarak oy verdi. Ezana dindirecekler dedikleri CHP bitmeyen camileri tamamlıyor.

-Diyanet Sen sendikası gelip dosya veriyorlar. "Derdimizi siz çözesiniz" diyorlar. Müezzinin derdini çözmek de CHP'nin boynunun borcudur. Ezanı Yunanlılar, Fransızlar susturmuştu. Bu partiyi kuranlar ezanı tekrar okuttular.

-3-5 oy uğruna olmadık işler yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. Onunla bununla ittifak. En güzel ittifak bizim ittifakımız, Türkiye İttifakı.

'BAHÇELİ, SEN BU HÜDA PAR'A NE DİYORSUN...'

-Bir ittifak da HÜDA Par. Kadının seçme seçilme hakkına karşı çıkan, 'Efendim kadınları, sokak hayvanları gibi sahipsiz bırakmayıp birine sahiplendirelim' diyen, domuz bağcıları, avukat tutup savunan sonra partisine kaydeden ve onları Tayyip Erdoğan'la ittifak şartıyla affettiren HÜDA PAR şimdi de çıkmış "Anayasanın ilk 4 maddesine karşıyız" diyor. Seçim zamanı susturdular. Şimdi Anayasanın 4. maddesine karşıyız diyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin başkenti Ankara'ya karşılar, bayrağa karşılar, İstiklal Marşı'na karşılar, Cumhuriyet'e karşılar.

-Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsın. Mikrop mikroptur. Ama milliyetçi mühafazakarım diyenler... Bahçeli'ye soruyorum. Sen bu HÜDA Par'a ne diyorsun. Kimler kimlerle beraber.

-Aylarca büyük bir siyasi aymazlıkla sustular, İsrail ile ticarete devam ettiler. Defalarca inkar ettiler yakalandılar. En sonunda güç bela durdurdular. Halen daha arka tarafından dolaşmaya uğraşıyorlar.

AYŞENUR EZGİ

-Geçtiğimiz günlerde katiller, Filistin'e destek veren Ayşenur'u ensesinden vurdu. Cenazede o güne kadar bunu görmeyenler 5 bakanla Cumhurbaşkanı yardımcısıyla, Meclis Başkanı ile geldiler. Dedik ki "birlik beraberlik olsun". Bir baktık bir kürsü kurmuşlar. Kim konuşacak? Cumhurbaşkanı yardımcısı, Meclis başkanı. Başa yok. Bizim mücadelemiz Türkiye'nin mücadelesi olmuş. Bu beraberliği biz önemserken orada çıkıp siyaset yapmaya kalktılar. Didim örgütümüze selam olsun. o siyasi cambazlığa izin vermediler, kürsüyü kurdurtmadılar.

-Tam cenazeyi uğurlayacağız. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı 'efendim sözü Meclis Başkanımıza vereyim...' Tayyip beyin yaptığı gibi bir elinde tabut bir elinde mikrofon siyaset yapmayın. Demiyoruz ki 'cenaze bizim' diyoruz ki "hepimizin." Din görevlisine oldu bitti yaptırıp, 1 saat orada tarafsız konuşacak.

-Oyun biter mi onlarda. Dedim "cenazede siyaset yapmayın". Meclis Başkanı tarafsız olsa Meclis'te tarafsız olur. Sonra çıktım "ayıp ettiniz" dedim. Omzumuzu sevdiler, Gittiler. Herkes yapılan işi ayıplıyor.

-Tayyip bey, AK Parti ortada yok. Karşınıza çıkamıyorlar. Buraya gelemiyorsan sandığa gideceksin Tayyip bey. Fiyatları indiremiyorsanız, doları düşüremiyorsanız, enflasyonu durduramıyorsanız seçime gideceksiniz.

'BİLAL ERDOĞAN SAHAYA İNDİYSE AK PARTİ'DE İŞLER YOLUNDA GİTMİYORDUR'

-Bilal Erdoğan sahaya indiyse AK Parti'de işler yolunda gitmiyordur ya da işler sandıklarından kötü gidecektir emin olun. Bilal Erdoğan'ın mümkünse mikrofonunu eksik etmeyelim. Ne diyor "Suriyelilerin Türkiye'de suç işlediklerini kabul etmiyorum. Onlar bizim vatandaşımıza göre Türkiye ile daha uyumlular" diyor. Bilal bey siz Suriyelileri burada tutun. Biz önce sizin iktidarınızı göndereceğiz, sonra da onları memleketlerine yollayacağız.

-Ucuz iş gücüymüş. Bu kadar gencimiz işsizken ucuz iş gücü diye Suriyelileri övmek nasıl bir akıldırç. Hergün bir suça karışan Suriyelileri sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek nasıl bir vicdandır bunu bir kenara yazalım. İşte AK Parti budur. İşte Bilal Erdoğan budur. İşte Recep Tayyip Erdoğan budur. Bunlar Suriyelinin dostu, bu milletin karşıtıdır arkadaşlar.

EYT

2.'si demiş ki 'EYT çok büyük bir hataydı. Muhalefet bize EYT'yi dayattı. Karşı çıkamadık emeklilikte yaşa takılanları emekli ettik. Çok yanlış yaptık. Yattığı yerden para almak yok hiçbir ülkede' diyor. Bak sen. Dünya kadar Suriyeli yattığı yerden para alacak, buna alkış tutacaksın, şurda işsiz güçsüz 'İş ver, veremem yaşlandın.' 'Emekli olayım, olamazsın çok gençsin.' dediğiniz insanlar perişan oluyordu. CHP gayretleri ile birer maaşlar bağlandı. O da 12 bin 500 lira. "Parayı alıp, Yan gelip yatıyor" diyorlar.

Bilal efendi. Sen 12 bin 500 lirayı al, bırak çocuk okutmayı, bırak kira ödemeyi bir başına bir sene karnını doyur da bir kere göreyim ben seni. Bu milletin yoksul emeklisinin aldığı 12 bin 500 lirayı bile çok gören bir eli yağda bir balda, devletin sırtından gezen tozan, geçinen, bu ülkenin en güzel arazilerini kendi vakıflarına kaydettiren, en güzel yerleri bedavaya alan, Amerika'da bile bu milletin paralarıyla yurtlar murtlar yaptıranların bu milletin açlığını sefaletini anlamasını bekleyemeyiz. Ben hiç huyum değil. Aileyle uğraşmam. Tayyip beyle görüşsem ailesini sorarım.

'MADEM SİYASET YAPIYORSUN KARŞILIĞINI ALIRSIN'

Madem ki baban partinin düşüşüne engel olamıyor. '2. parti olduk. Bu işi ben kurtarırım' diyorsan meydana çıkıyorsan cevabını alırsın. Maden siyaset yapıyorsun karşılığını alırsın. Verilecek bir tek cevabımız var. Senin vicdanın kurumuş, insafın kurumuş, seni hiçbir şey paklamaz ama babanın partisini seçim paklar

-Bu asgari ücretten, yoksulluktan sizleri kurtaracak olan CHP'dir. CHP Türkiye'nin birinci partisidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN