Oba Makarna hissesi olanlar dikkat! Binlerce yatırımcıya soğuk duş: Patlama sonrası karar alındı

Oba Makarna hissesi olanlar dikkat! Binlerce yatırımcıya soğuk duş: Patlama sonrası karar alındı

Oba Makarna hissesi olanlar dikkat! Binlerce yatırımcıya soğuk duş etkisi yaratacak karar duyuruldu! Patlama sonrası karar alındı...

Sakarya’daki Oba Makarna fabrikasında dün gerçekleşen patlama, önemli gelişmelere neden oldu. Yaşanan olayın ardından, Oba Makarna hisseleri (OBAMS), Borsa İstanbul’da geçici olarak işleme kapatıldı.

BORSA İSTANBUL'DAN KAP'A AÇIKLAMA

Dün BIST 100 rekor kırmıştı! Borsa İstanbul güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Oba Makarna hisselerinin, şirketten istenen özel durum açıklaması KAP’ta yayınlanana kadar işleme kapatıldığını bildirdi.

Patlama öncesinde, Oba Makarna hisseleri geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 35,5 TL seviyesinden kapanış yapmıştı. Patlamanın meydana gelmesinin ardından ise işlem sırası geçici olarak durduruldu.

Şirketten yapılacak açıklamanın ardından Oba Makarna hisselerinde volatil hareketler yaşanabileceği tahmin ediliyor. Ani fiyat değişimlerine karşı yatırımcıların dikkatli olması, ani kar ve zarar satışlarından kaçınmaları öneriliyor.

OBA MAKARNA'DAN AÇIKLAMA

Dünyanın Gözü Oba Makarna'da - Gaziantep Haberleri

Sakarya'da, Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri yakınlarında bulunan Oba Makarna fabrikasında, depolama silolarına yakın bir bölümde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı patlama meydana geldi. Patlama sonucu bir kişi hayatını kaybederken, 30 kişi yaralandı.

Oba Makarna'dan yapılan açıklamada ise, "Tesisimizin depolama kısmında meydana gelen ve üretim süreçlerinde uzun süreli bir aksamaya neden olması beklenmeyen patlamada önceliğimiz yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır. Bu süreçte Gaziantep fabrikamızda üretim olağan akışıyla devam edecektir. Yaralılarımızın sağlık durumuyla ilgili iyi haberleri en kısa sürede paylaşmak dileği ve umuduyla kamuoyunun bilgilerine sunarız" denildi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya hafif bir yükselişle başladı. Endeks, haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,01 artışla 9.686,89 puandan açılış yaptı. Geçen hafta ise BIST 100 endeksi yüzde 1,73’lük bir değer artışıyla 9.685,49 puan seviyesinde kapanış yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN